Volledig scherm
Jesse Klaver gisteren voorafgaand aan het gesprek met verkenner Schippers © ANP

GroenLinks-jongeren waarschuwen Klaver: niet te snel regeren

De jongerenbeweging van GroenLinks, Dwars, waarschuwt partijleider Jesse Klaver om niet te snel te gaan regeren. De partij moet niet machtsbelust worden en te veel water bij de wijn doen om te kunnen regeren, aldus voorzitter Noortje Blokhuis in een interview bij BNR Nieuwsradio vanmorgen. 

Quote

In deze combinatie helpt GroenLinks een rechts kabinet aan de meerderheid. Dat zien wij liever niet

Noortje Blokhuis

Verkenner Edith Schippers zit vandaag opnieuw om tafel met GroenLinks om te onderzoeken of er een combinatie mogelijk is met de VVD, D66 en CDA. Die combinatie zou een meerderheid hebben in zowel de Eerste als de Tweede Kamer. 

Blokhuis is niet enthousiast over de mogelijke samenwerking. ,,In deze combinatie helpt GroenLinks een rechts kabinet aan de meerderheid. Dat zien wij liever niet. Het is belangrijk dat er stappen rondom duurzaamheid gezet worden en dat de inkomensverschillen kleiner worden. Op die punten moeten concrete stappen genomen worden, anders vind ik het niet de moeite waard om te regeren."

De Dwarsvoorzitter maakt zich in het bijzonder zorgen over de Turkijedeal en de inkomensongelijkheid. ,,
CDA en VVD zijn absoluut niet voor nivellerende maatregelen, GroenLinks wel. Dat wordt misschien wel de spannendste", zegt ze.