NIEUW
03:01
Geselecteerd Speelt nu af

BENR zingt eigen versie van 'Smoorverliefd' van Snelle

Normaal gesproken maakt BENR van een Engelstalige Top 40-hit een Nederlandse versie. Maar dit keer pakken ze het anders aan. Snelles nummer 'Smoorverliefd' gaat over een jongen die wordt aangereden omdat hij tijdens het fietsen appt met het meisje waar hij verliefd op is. Bart en Robin hebben het lied herschreven naar een versie vanuit het meisje: 'Smoorverliefd (op hem)'.

NIEUW
04:00
Geselecteerd Speelt nu af

Bobbi Eden geeft seksuele voorlichting aan kids

Pornoactrice en columniste Bobbi Eden gaf in 'Bloemetjes & Bijtjes met Bobbi' uitleg aan kinderen over seks en alles wat daarbij komt kijken.

NIEUW
00:32
Geselecteerd Speelt nu af

Bekende tv-doktoren bedanken ‘collega’s’ in video

Een groep beroemde tv-doktoren heeft een bijzondere video opgenomen om het échte personeel in de zorg te bedanken. Acteurs uit hitseries als House, ER en Grey’s Anatomy spreken hun ‘collega’s’ toe om hen een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. ,,Ik gebruik jullie als voorbeelden bij mijn kinderen.’’

NIEUW
02:31
Geselecteerd Speelt nu af

'Zonder oplossing zijn theaters in '21 voor 60 procent leeg'

Theaterproducenten hebben het zwaar. Door de coronacrisis zijn alle inkomsten van lopende theaterproducties in één keer gestopt. Producent Rick Engelkes vreest dat als er geen goede oplossing komt, de theaters volgend jaar voor 60 procent leeg komen te staan.

NIEUW
03:31
Geselecteerd Speelt nu af

Online feesten in de Skihut in Rotterdam

Alle restaurants en cafés zijn dicht, maar bij De Après Skihut op het Rotterdamse Stadhuisplein gaat het feest gewoon door.

NIEUW
02:36
Geselecteerd Speelt nu af

Top 40

Top 40

Populair bij andere kijkers

NIEUW
01:58
Geselecteerd Speelt nu af

Dit was Nederland vandaag: vrijdag 10 april

Bekijk hier een overzicht van gebeurtenissen in Nederland rond de coronacrisis op vrijdag 10 april.

NIEUW
02:06
Geselecteerd Speelt nu af

Politie op patrouille langs de grens met Duitsland

Met het Paasweekend voor de boeg blijven de mensen naar Nederland komen. De één met een geldige reden de ander om enkel een weekend erop uit te gaan. De Koninklijke marechaussee adviseert de automobilisten om terug te gaan naar Duitsland wanneer hun bezoek niet noodzakelijk is.

NIEUW
06:11
Geselecteerd Speelt nu af

Lockdown in Italië verlengd tot 3 mei

Na stevige onderhandelingen waarin Nederland en Italië recht tegenover elkaar stonden, zijn de eurolanden het gisteravond eens geworden over een Europees steunpakket van 540 miljard euro. Daarnaast wordt de lockdown in Italië verlengd tot 3 mei.

NIEUW
02:09
Geselecteerd Speelt nu af

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis neemt af

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is sinds gisteren met ruim dertig gedaald. Er liggen nu nog 1384 Nederlanders op een afdeling met de meest intensieve zorg. De situatie is onder controle.

NIEUW
03:59
Geselecteerd Speelt nu af

'Dalende lijn ziekenhuisopnames zet zich nu echt door'

Het RIVM heeft zojuist de laatste coronacijfers bekend gemaakt.

NIEUW
03:23
Geselecteerd Speelt nu af

Rode Kruis: 91% van 70-plussers vraagt liever geen hulp

Hulp vragen aan een onbekende in deze coronacrisis is voor veel ouderen een te hoge drempel, dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. Maar 9 procent van de 70-plussers heeft er géén moeite mee. Wij hebben contact met Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis in Nederland.

De mooiste muziek nu ook in beeld

Gelukkig kunnen we nog...

NIEUW
04:11
Geselecteerd Speelt nu af

Vier de lente (en het weekend!) met deze tropische cocktail

In Gelukkig kunnen we nog... geven verschillende (bekende) Nederlanders vanuit eigen expertise in vlog-vorm tips over wat je in deze thuiswerk-situatie nog wél kunt doen. Tess Posthumus deelt haar favoriete cocktailrecepten voor een ontspannen thuisblijf-avond!

NIEUW
02:55
Geselecteerd Speelt nu af

Met deze handige tips creëer je een fijne 'rustplek' in huis

In Gelukkig kunnen we nog... geven verschillende (bekende) Nederlanders vanuit eigen expertise in vlog-vorm tips over wat je in deze thuiswerk-situatie nog wél kunt doen. Zo geeft Elisah Jacobs ofwel Interior Junkie tips om je huis een nieuwe look te geven! Bekijk voor meer inspiratie haar Instagram @interiorjunkiecom of haar website www.interiorjunkie.com.

NIEUW
02:39
Geselecteerd Speelt nu af

Op zoek naar een nieuwe hobby? Brei dan eens je eigen sokken

In Gelukkig kunnen we nog... geven verschillende (bekende) Nederlanders vanuit eigen expertise in vlog-vorm tips over wat je in deze thuiswerk-situatie nog wél kunt doen. Natasha Harmusial neemt je in elke vlog mee in de creatieve wereld van het handwerken!

NIEUW
01:23
Geselecteerd Speelt nu af

'Wat The Passion bijzonder maakt? Het saamhorigheidsgevoel!'

In Gelukkig kunnen we nog... geven verschillende (bekende) Nederlanders vanuit eigen expertise in vlog-vorm tips over wat je in deze thuiswerk-situatie nog wél kunt doen. Zo deelt Angela de Jong haar ultieme tv-tips!

NIEUW
00:57
Geselecteerd Speelt nu af

Een zelfportret maken? Haal dan deze spullen in huis

In Gelukkig kunnen we nog... geven verschillende (bekende) Nederlanders vanuit eigen expertise in vlog-vorm tips over wat je in deze thuisblijf-situatie nog wél kunt doen. Kunstschilder Sebastiaan Groot deelt zijn beste schildertips

NIEUW
00:59
Geselecteerd Speelt nu af

Haal je pannen uit de keuken: gebruik ze om fit te blijven

In Gelukkig kunnen we nog... geven verschillende (bekende) Nederlanders vanuit eigen expertise in vlog-vorm tips over wat je in deze thuiswerk-situatie nog wél kunt doen. Zo laat Arie Boomsma zien hoe je thuis kunt sporten met je pannen uit je keukenkastje.

NL blijft thuis met #NLblijftThuis

NIEUW
06:45
Geselecteerd Speelt nu af

Waarom brengt een ramp ons dichter bij elkaar?

Hoe beïnvloedt corona onze nationale identiteit? Aan de Radboud Universiteit in Nijmegen onderzoeken ze al langer hoe rampen en epidemieën onze cultuur vormen. Ik praat hierover verder met hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis Lotte Jensen

NIEUW
06:42
Geselecteerd Speelt nu af

Dorian van de zee naar de bank: 'Het leven gaat door'

Wie Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijselberghe volgt op social media ziet normaal gesproken plaatjes van oneindige zeeën, hoge snelheden en reizen over de hele wereld, nu zien we vooral het volgende:

NIEUW
05:49
Geselecteerd Speelt nu af

Ambassadeur Tooske: bescherm ook kinderen in oorlogsgebieden

War Child begint vandaag met een nieuwe campagne genaamd ‘Laat corona niet hun volgende oorlog zijn’. Hiermee willen ze geld ophalen om kinderen in vluchtelingenkampen en oorlogsgebieden tegen het coronavirus te beschermen. Tooske Ragas is ambassadeur

NIEUW
17:31
Geselecteerd Speelt nu af

10 april NL Blijft Thuis: Stand van het land

Fragment uit de uitzending van NL blijft thuis

NIEUW
43:32
Geselecteerd Speelt nu af

NLblijftThuis: bekijk de uitzending van vrijdag 10 april

Hoe beïnvloedt corona onze nationale identiteit? We bespreken het met hoogleraar Lotte Jensen. War Child ambassadeur Tooske Ragas is te gast over de nieuwe campagne: ‘Laat corona niet hun volgende oorlog zijn’. En windsurfkampioen Dorian van Rijsselberghe verruilde de zee voor de huiskamer.

NIEUW
02:22
Geselecteerd Speelt nu af

Hartverwarmende dronebeelden gemaakt boven Breda

Hartverwarmende dronebeelden gemaakt boven Breda

Even ontspannen met humor

Trending: dit wil je niet missen

De beste wedstrijden terugkijken

Koken met Blik

NIEUW
05:04
Geselecteerd Speelt nu af

Toetjestip: deze fruitcrumble maak je binnen een handomdraai

In Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de laatste aflevering maakt Danny een makkelijke fruitcrumble.

NIEUW
03:56
Geselecteerd Speelt nu af

Deze pasta met knakworstjes is helemaal kidsproof

In Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de negende aflevering maakt Danny een kidsproof pasta.

NIEUW
04:33
Geselecteerd Speelt nu af

Met deze (verrassende) ingrediënten maak je een snelle nasi

In Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In aflevering 8 maakt Danny een snelle nasi met producten uit zijn voorraadkast.

NIEUW
05:05
Geselecteerd Speelt nu af

Met dit simpele recept maak je een heerlijke broodpudding

In Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de zevende aflevering maakt Danny een broodpudding met slechts enkele ingrediënten.

NIEUW
04:50
Geselecteerd Speelt nu af

Met deze ingrediënten maak je een lekkere Franse maaltijd

In Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In aflevering 6 maakt Danny een heerlijke Franse bonenschotel met gekonfijte eend.

NIEUW
05:06
Geselecteerd Speelt nu af

Met deze ingrediënten maak je een lekkere nacho ovenschotel

In Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de eerste aflevering maakt hij een lekkere Mexicaanse nacho ovenschotel.

Woonkriebels

NIEUW
05:18
Geselecteerd Speelt nu af

Blogger Kelly heeft huis vol persoonlijke herinneringen

Het is altijd leuk om binnen te kijken bij andere huizen, op zoek naar inspiratie voor de eigen inrichting. Deze keer werpt Eigen Huis & Tuin een blik in het huis van interieurblogger en fotograaf Kelly, beter bekend als @keeelly91! Presentatrice Evelyn Struik gaat bij haar op bezoek.

NIEUW
01:15
Geselecteerd Speelt nu af

Met deze tip kun je je tuin binnen no time opknappen

In Gelukkig kunnen we nog... geven verschillende (bekende) Nederlanders vanuit eigen expertise in vlog-vorm tips over wat je in deze thuiswerk-situatie nog wél kunt doen. Ad Kruik deelt zijn beste tips waardoor tuinieren een makkie wordt!

NIEUW
01:15
Geselecteerd Speelt nu af

Heb je een vlinderstruik in de tuin? Zo kun je 'm snoeien

In Gelukkig kunnen we nog... geven verschillende (bekende) Nederlanders vanuit eigen expertise in vlog-vorm tips over wat je in deze thuiswerk-situatie nog wél kunt doen. Ad Kruik deelt zijn beste tips waardoor tuinieren een makkie wordt!

NIEUW
00:39
Geselecteerd Speelt nu af

Zo maak je zelf plantenvoeding

Planten hebben niet altijd genoeg aan een scheutje water. Je kunt bij verschillende tuincentra en speciaalzaken voeding kopen, maar meestal staat het al in de voorraadkast. Eigen Huis & Tuin helpt met een handig trucje.

NIEUW
02:12
Geselecteerd Speelt nu af

Restyle je huis: zo maak je een inspiratiewand vol foto's

In Gelukkig kunnen we nog... geven verschillende (bekende) Nederlanders vanuit eigen expertise in vlog-vorm tips over wat je in deze thuiswerk-situatie nog wél kunt doen. Zo geeft Elisah Jacobs ofwel Interior Junkie tips om je huis een nieuwe look te geven! Bekijk voor meer inspiratie haar Instagram @interiorjunkiecom of haar website www.interiorjunkie.com.

NIEUW
00:52
Geselecteerd Speelt nu af

Zo kun je in je eentje handig het bed opmaken

Iedereen heeft z'n eigen manier om het bed op te maken. Zeker tweepersoonsdekbedden zijn soms lastig in een hoes te krijgen. Eigen Huis & Tuin helpt met een handig trucje.

Wat eten we vandaag?

Voxpop met Roel Maalderink

NIEUW
03:15
Geselecteerd Speelt nu af

Verkoop van 'genezende' stenen tegen corona neemt toe

Weterschappers zijn druk bezig om een vaccin te ontwikkelen tegen corona. Maar volgens sommige mensen is er allang een middel tegen dat virus, namelijk geneeskrachtige stenen. En die worden dan ook massaal verkocht...

NIEUW
02:36
Geselecteerd Speelt nu af

'Nu discussiëren over Zwarte Piet is belachelijk!'

In deze tijden waarin er zoveel gebeurt, is het soms lastig om het grote nieuws van het kleine nieuws te onderscheiden. Of valt dat wel mee?

NIEUW
04:41
Geselecteerd Speelt nu af

Voxpop vanuit huis: hoe beleven mensen het thuiswerken?

Nu zo'n beetje heel Nederland thuiswerkt, kan Roel voor Voxpop ook moeilijk de straat op gaan. Daarom nodigt hij alle mensen bij hem thuis uit. Niet fysiek natuurlijk, maar via een speciaal telefoonnummer. Dit is Voxpop vanuit huis!

NIEUW
02:16
Geselecteerd Speelt nu af

Een nieuw seizoen Voxpop: wat vinden BN'ers daarvan?

Binnenkort is het weer zover: een nieuw seizoen Voxpop. Roel heeft er in ieder geval onwijs veel zin in, en hij is niet de enige...

NIEUW
02:37
Geselecteerd Speelt nu af

Corona: waarom we naar experts moeten luisteren

Als het om het corona-virus gaat, lijkt het wel alsof iedere Nederlander ineens expert is...

NIEUW
02:22
Geselecteerd Speelt nu af

Amerikanen (geen) fan van Nederlandse politici

Iedereen in Amerika kent natuurlijk de populaire kandidaten van de democraten, zoals Bernie Sanders en Pete Buttigieg. Maar kennen Amerikanen ook de minder bekende kandidaten? Roel gaat in Amerika de straat op om dat uit te zoeken!

NIEUW
02:03
Geselecteerd Speelt nu af

Ali B verrast Tilburgse ouderen met bloemen

Voor veel ouderen zijn de paasdagen moeilijk omdat ze nu hun families niet kunnen zien. Om de eenzame ouderen een steuntje in de rug te geven is Ali B, samen met verschillende gemeentes en burgemeesters, op pad gegaan om bloemen uit te delen. Ook in Tilburg kwam de rapper een bezoekje brengen samen met burgemeester Theo Weterings.

NIEUW
02:08
Geselecteerd Speelt nu af

Miny (80) naait zelf mondkapjes voor verzorgingstehuizen

Zelf komt ze helemaal niet meer buiten. Alles voor de veiligheid. Maar met drie andere dames naait Miny Duteweert (80) uit de Deventer wijk Borgele wel honderden mondkapjes voor de Deventer verzorgingstehuizen en het verplegend personeel. BEELD Ronald Hissink

NIEUW
01:24
Geselecteerd Speelt nu af

Prachtige beelden: dit zie je maar twee weken per jaar

Japanse taferelen in Enschede: bloesemlaantje volledig in bloei. BEELD Joost Dijkgraaf

NIEUW
02:45
Geselecteerd Speelt nu af

Vrijwilligers maken virtuele wandeling met ouderen

Vrijwilligersorganisatie Free Willies organiseert in samenwerking met Serve the City virtuele wandelingen met ouderen in verzorgingstehuizen. Door middel van videobellen tijdens een wandeling nemen de 'Free Willies' ouderen mee op pad en voeren ze een gesprek.

NIEUW
05:26
Geselecteerd Speelt nu af

Leeg Amsterdam doet denken aan De Avonden van Reve

Het is een uniek beeld, Amsterdam zonder massa's toeristen. De lege straten, dichte cafés, maar ook de verveling doen denken aan de wederopbouw. Het Amsterdam uit De Avonden van Gerard Reve.

NIEUW
03:31
Geselecteerd Speelt nu af

Sabine hoopt wereldrecord marathon op loopband te verbreken

Personal trainer Sabine Wassink hoopt morgen het wereldrecord marathon op een loopband te verbreken. Het geld dat ze met haar poging inzamelt, gaat naar het Rode Kruis.

NIEUW
00:44
Geselecteerd Speelt nu af

Cancellara: 'Ook Tour de France zal wel verplaatst worden'

De Zwitserse voormalig tijdrijder gaat er vanuit dat ook de Ronde van Frankrijk niet plaats zal vinden op de vooraf afgesproken data.

NIEUW
04:00
Geselecteerd Speelt nu af

Mike Teunissen na virtuele koers: Het was afzien

Mike Teunissen fietste zondag niet de echte Ronde van Vlaanderen zoals hij eigenlijk had gehoopt, maar een speciale Lockdown Edition van de Belgische wielerklassieker. Gewoon thuis tegen twaalf andere toprenners. ,,Het was afzien.”

NIEUW
02:10
Geselecteerd Speelt nu af

Van Avermaet wint virtuele Ronde van Vlaanderen

Greg Van Avermaet heeft de zege gepakt in de eerste virtuele versie van de Ronde van Vlaanderen. De 34-jarige Belgische wielrenner van CCC kwam solo over de streep ‘in Oudenaarde’ voor zijn landgenoot Oliver Naesen en de Ier Nicolas Roche. De regerend olympisch kampioen heeft de echte versie van ‘Vlaanderens Mooiste’ nog nooit gewonnen.

NIEUW
04:35
Geselecteerd Speelt nu af

Zonneveld: Van der Poel houdt tenminste op met hamsteren

De Amstel Gold Race is afgelast vanwege de Corona-crisis. Thijs Zonneveld geeft zijn mening over hoe nu verder met het wielrennen dit jaar.

NIEUW
02:35
Geselecteerd Speelt nu af

Harde leerschool voor Cees Bol tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne

Cees Bol kon het harde werk van zijn ploeg vandaag niet afmaken in de semi-klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne.

NIEUW
02:04
Geselecteerd Speelt nu af

Cees Bol over Kuurne: 'Kans is klein dat we gaan sprinten'

Cees Bol is de sprinter van Team Sunweb die hoopt dat hij in een zware koers boven komt drijven.

NIEUW
05:10
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe maakt het coronavirus jouw lichaam kapot?

Wanneer jij besmet wordt door een virus zet je lichaam alles op alles om dat virus te lijf te gaan. Bij het coronavirus is het niet het virus zelf, maar je eigen overactieve immuunsysteem dat ervoor zorgt dat mensen overlijden. Alles weten over de strijd die jouw lichaam met het virus voert? Hoogleraar immunologie Huub Savelkoul (Wageningen Universiteit) legt het uit in deze video.

NIEUW
03:42
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe wordt de gevoelstemperatuur bepaald?

De zon schijnt, maar toch is het ijskoud buiten. Hoe kan dat? Het heeft alles te maken met de gevoelstemperatuur. Maar wat is dat eigenlijk en hoe wordt die bepaald?

NIEUW
09:09
Geselecteerd Speelt nu af

Wanneer is iemand een terrorist?

Wanneer noemen we iemand een terrorist? En wanneer een schutter? Of een verward persoon? Een vraag die vandaag ook centraal staat bij de rechtszaak van tramschutter Gökmen Tanis. Terreurdeskundige Beatrice de Graaf (Universiteit Utrecht) legt het uit.

NIEUW
06:37
Geselecteerd Speelt nu af

Onontdekt Europa: 48 uur in Praag

In de serie Onontdekt Europa gaat actrice en tv-presentatrice Sarah Chronis naar minder bekende steden en ontdekt ze pareltjes in bekendere hotspots. Deze keer is ze 48 uur in Praag. Zie: ad.nl/onontdekt-praag.

NIEUW
04:22
Geselecteerd Speelt nu af

Waarom hebben we moeite met feiten die niet goed uitkomen?

Als iemand iets zegt waar we het niet mee eens zijn, gaan onze nekharen overeind staan. Volgens Noelle Aarts - hoogleraar socio-ecologische interacties aan de Radboud Universiteit Nijmegen - voelt dat als een aanval op onze identiteit. In deze video legt ze uit waarom we moeite hebben met feiten die ons niet goed uitkomen.

NIEUW
11:24
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe vind je het huis van een serieverkrachter?

Stel je stad wordt al weken geteisterd door een seriemoordenaar die maar niet te pakken lijkt te zijn. Er zijn geen getuigen die de dader kunnen beschrijven en politie is met man en macht de hele provincie aan het uitkammen. De zoektocht is als een naald in een hooiberg. Geografische daderopsporing zou een hulpmiddel kunnen zijn. Jasper van der Kemp (Vrije Universiteit) onderzoekt de patronen van seriemisdrijven en hoe je door alle patronen naast elkaar te leggen de woonplaats van de dader vrij exact kunt bepalen.

NIEUW
06:42
Geselecteerd Speelt nu af

Dorian van de zee naar de bank: 'Het leven gaat door'

Wie Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijselberghe volgt op social media ziet normaal gesproken plaatjes van oneindige zeeën, hoge snelheden en reizen over de hele wereld, nu zien we vooral het volgende:

NIEUW
01:45
Geselecteerd Speelt nu af

De Thuisblijvers: Dumoulin doet oproep, Terry kan het nog

Dit zijn de sportieve thuisblijvers van vandaag.

NIEUW
02:53
Geselecteerd Speelt nu af

Visser naar Team IKO: Druk verlagen door ontspanning

Olympisch kampioene Esmee Visser schaatst vanaf komend seizoen bij team Iko. De 24-jarige specialiste op de lange afstanden tekent een contract voor twee seizoenen, tot en met de Winterpelen van Peking, en komt daarmee onder meer in een team met tweevoudig olympisch kampioene Jorien ter Mors.

NIEUW
01:17
Geselecteerd Speelt nu af

Roger Federer geeft tennisles aan volgers via Twitter

De Zwitserse tennislegende hoopt dat zijn fans meedoen aan zijn 'thuistennischallenge'.

NIEUW
00:44
Geselecteerd Speelt nu af

Cancellara: 'Ook Tour de France zal wel verplaatst worden'

De Zwitserse voormalig tijdrijder gaat er vanuit dat ook de Ronde van Frankrijk niet plaats zal vinden op de vooraf afgesproken data.

NIEUW
01:57
Geselecteerd Speelt nu af

De Thuisblijvers: Max traint thuis en Haaland tegen Ronaldo

De sport ligt stil. Vanwege het coronavirus zijn veel sporters aan huis gekluisterd en moeten ze dus op zoek naar manieren om fit te blijven. In deze serie verzamelen we updates van sporters en kijken we wat de sporters zoal bezighoudt tijdens de coronacrisis.

Esports