Groene Hart

Nieuws vanuit en voor het Groene Hart.

Opinie

Wat vinden onze experts over het nieuws uit het Groene Hart?
0:59

Honderd dagen Goudse burgemeester Verhoeve

Goudse burgervader Pieter Verhoeve beleeft zijn honderdste dag in het ambt van burgemeester.

4:14

Examenvlog #1

Eerste examenvlog Marije van Duuren

2:32

Examenvlog #2: Start van de examens

Maak kennis met Marije van Duuren, 19 jaar, eindexamenkandidate op de sportacademie én de komende weken onze eindexamenvlogster. Deze week beginnen haar examens dan echt.

3:34

Examenvlog #3: Fitnessexamen in de praktijk

Onze examenvlogster Marije (19) zit midden in de examens. Vandaag neemt ze ons mee naar het praktijkgedeelte van het fitnessexamen.

0:57

Buurtbewoner Bergambacht

Over de vliegtuigcrash

Korte reportage

Korte reportages over het nieuws uit het Groene Hart.
1:31

Waterschap gaat strijd aan met rivierkreeftenplaag

Delfland zet een nieuwe stap in de bestrijding van exotische rivierkreeften, die met hun graaf- en vreetgedrag schade toebrengen aan oevers en de waternatuur. Bij wijze van proef worden de dieren de komende jaren op drie plaatsen in het werkgebied van het waterschap weggevangen.

1:18

Tijdcapsule van 25 jaar oud geopend

Kunstenaar Frits Garenfeld ontwierp in 1996 het kunstwerk de Hoorn des Tijds geplaatst in Alphen aan den Rijn. Op 1 oktober 2021 zijn er 25 jaar verstreken en werd de tijdcapsule geopend.

2:00

Prinses Beatrix opent Molenviergang Aarlanderveen

Prinses Beatrix opent vrijdagmiddag 1 oktober de gerestaureerde Molenviergang in Aarlanderveen. De vier molens van de molengang in Aarlanderveen werken samen om trapsgewijs overtollig water uit een laaggelegen polder omhoog te malen en in de rivier de Oude Rijn te spuien.

2:03

Kleinste museum van Nederland in Schoonhoven

Het is een oud urinoir dat onder architectuur is gebouwd. Een Schoonhovense huisarts vond dat het mannenplashuis bewaard moest blijven en zamelde tijdens zijn afscheid geld in voor het behoud ervan. We zijn inmiddels alweer jaren verder, maar nu is het dan verbouwd tot minimuseum en gaat het open.

0:48

Drukte in Woerden om afsluiting A12

De A12 gaat anderhalve week op slot voor werkzaamheden. In Woerden zal het daardoor nog drukker zijn dan normaal.

1:26

Spreeuwen geven indrukwekkende luchtshow boven Gouda

Hans Tibben gaat iedere avond kijken naar de spreeuwendans aan de rand van Gouda. Duizenden vogels vliegen in de meest uiteenlopende patronen door de lucht en dat geeft een prachtig beeld.

Verhaal van de Dag

De mooiste verhalen uit het Groene Hart.
2:21

Veel verdriet bij afscheid paard Doutzen en pony Andrea

Nog een laatste keer kriebelen door hun manen, hangen om hun nek of wrijven over hun vacht. Ruim dertig Goudse kinderen namen zondagochtend afscheid van pony Andrea en het Friese paard Doutzen. Dat zorgde voor heel wat rood doorlopen ogen.

2:52

Chris heeft ALS: kloteziekte brengt ook mooie momenten

In juni 2018 kreeg Chris de diagnose ALS. Hij dacht meteen: ik ga niet achter de geraniums zitten! Hij besloot toen 2 dingen: 1. Ik ga het leven vieren en veel leuke dingen doen met mijn familie en vrienden (hij is net 3 weken op vakantie geweest). En ik ga me inzetten voor ALS. Enerzijds wil hij geld inzamelen en anderzijds wil hij het onder de aandacht brengen bij mensen.

2:55

Simon (78) is al vijftig jaar sportmasseur

De 78-jarige Simon van 't Wout is sportmasseur in Alphen aan den Rijn. Het geven van massages is zijn grootste passie. Stoppen wil hij alleen als hij echt niet meer kan.

2:07

Henk Jan is het onmisbare maatje van Maarten van der Weijden

Net als vorig jaar is tijdens de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden een belangrijke rol weggelegd voor Vinkevener Henk Jan Kok. Met zijn elektrische sloep creëert hij een hekgolf waarmee Van der Weijden in het gunstigste geval een tijdwinst van twee minuten per kilometer kan boeken.

2:43

Eveline (25) is al 21 jaar mantelzorger voor haar ouders

Eveline IJsenbout is 25 en toch al 21 jaar mantelzorger. De Mijdrechtse wil andere jonge mensen die ook voor een dierbare zorgen tot steun zijn en een contactgroep oprichten. ,,Ik kon er nooit met vriendinnen over praten.”

2:40

Paul organiseert sponsorfietstocht voor zieke dochter Iris

Paul van Weenen (58) moet machteloos toezien hoe zijn 22-jarige dochter Iris nierpatiënt werd. Om wat te doen voor zijn zieke dochter organiseert hij een sponsorfietstocht voor de Nierstichting.

Snel nieuws

Snel op de hoogte van het nieuws uit het Groene Hart.
0:32

Bewoner gooit brandende magnetron uit het raam

Aan de Julianastraat in Gouda is vrijdagnacht brand ontstaan, omdat een magnetron en een oven vlam vatte. De bewoner gooide de magnetron uit zijn raam, maar voor de oven moest de brandweer te hulp schieten. Beide apparaten zijn buiten nageblust.

1:00

Spectaculair: megajachten varen dwars door het Groene Hart

Niet een, maar twee megajachten voeren woensdag door het Groene Hart. Het bijzondere tafereel leverde uiteraard spectaculaire plaatjes op.

0:35

Animal Rights hoopt op verbod gebruik levende lokeenden

Animal Rights heeft beelden vrijgegeven van de jacht met levende lokeenden. Bij deze jacht worden levende eenden gebruikt om soortgenoten te lokken die dan worden afgeschoten. Animal Rights vindt dat dit per direct verboden moet worden en demonstreert daarom woensdag in Den Haag. De demonstratie tegen de jacht en de opening van het jachtseizoen vindt plaats tussen 13.00 en 15.00 uur bij het geboud van de Tweede Kamer.

0:27

Oude kastanjeboom opgetild en naar nieuwe plek gebracht

Een oude kastanjeboom van minimaal zeventig jaar met een gewicht van ruim veertig ton uit de grond trekken, over de weg tillen en naar zijn nieuwe bestemming vervoeren: er vond vandaag een bijzondere verhuizing plaats in Alphen.

0:32

Beschonken bestuurder rijdt tegen lantaarnpaal in Bodegraven

Zondagmorgen 10 oktober rond 0.55 uur heeft het ongeval plaatsgevonden aan de Koninginneweg in Bodegraven.

0:40

Dikke laag mist zorgt voor mooie plaatjes

Fotograaf Josh Walet liet zijn drone opstijgen in Alphen aan den Rijn en dat leverde mooie plaatjes op.

Hoe zit dat?

Een duidelijke antwoord op al je vragen over het nieuws uit het Groene Hart.
0:57

Bij Circus Maximum mag iedereen even gluren

Circus Maximum kent geen geheimen en dus mag iedereen naar de dieren komen kijken op het circusterrein.

0:47

Floreant

Floreant

0:05

Transgender Toilet

Transgender Toilet

1:14

Lidl Gouda

Lidl Gouda opent, minuut gratis winkelen

1:03

Astrid Klok

Clubhelden - Astrid Klok