Binnenkijken bij

NIEUW
05:56
Geselecteerd Speelt nu af

Skypen met Michiel: ‘Een roze gordijn is niet altijd tuttig’

Interieurarchitect Michiel de Zeeuw geeft wekelijks persoonlijk advies via Skype. Jaleesa loopt vast bij het aankleden en inrichten van haar gloednieuwe huis en schakelt hulp in.

NIEUW
06:24
Geselecteerd Speelt nu af

Skypen met Michiel: ‘Ga voor een grote kast’

Interieurarchitect Michiel de Zeeuw geeft wekelijks persoonlijk advies via Skype. Dagmar heeft een vraag over het stijlvol inrichten van haar woonkamer en eethoek. Dat vindt ze lastig, zeker gezien de hoeveelheid speelgoed die overal ligt.

NIEUW
06:35
Geselecteerd Speelt nu af

'Ik zou die roze muur doortrekken'

Interieurarchitect Michiel de Zeeuw geeft wekelijks persoonlijk advies via Skype. Zo zit freelancer Renée met het probleem dat ze niet weet hoe ze haar werkplek gezellig én functioneel in de woonkamer kan inrichten.

NIEUW
05:57
Geselecteerd Speelt nu af

Andrea haar huis hangt vol met kunst

Het is altijd leuk om binnen te kijken bij andere huizen, op zoek naar inspiratie voor de eigen inrichting. In de videoserie ‘Eigen huis en tuin van...’ gaat interieurarchitect Evelyn Struik blogger Andrea de Groot van blog en webshop Living Hip.

NIEUW
05:29
Geselecteerd Speelt nu af

Rachel haar interieur verandert constant. 'Nu is het rood.'

Het is altijd leuk om binnen te kijken bij andere huizen, op zoek naar inspiratie voor de eigen inrichting. In de videoserie ‘Eigen huis en tuin van...’ gaat interieurarchitect Evelyn Struik vlogger en blogger Rachel van Sas-Siwaletti van de Huismuts.

NIEUW
05:25
Geselecteerd Speelt nu af

Marije haar huis is een vintage paradijs met unieke items

Het is altijd leuk om binnen te kijken bij andere huizen, op zoek naar inspiratie voor de eigen inrichting. In de videoserie ‘Eigen huis en tuin van...’ gaat interieurarchitect Michiel de Zeeuw op bezoek bij Marije Hessel van blog en webshop Enter My Attic.

Doe Het Zelf

NIEUW
01:22
Geselecteerd Speelt nu af

Dit zijn de kersttrends van 2019

Stylist Carina vertelt wat de kersttrends van 2019 zijn.

NIEUW
01:04
Geselecteerd Speelt nu af

Recycle je glazen potjes en gebruik ze als wanddecoratie

Elke week heb je wel een aantal glazen potjes die richting de glasbak gaan, maar wat nou als je daar zelf wat leuks van kunt maken? Deze pasta-potjes hangen nu te pronken in huis. Eigen Huis & Tuin laat zie hoe je ze maakt.

NIEUW
01:16
Geselecteerd Speelt nu af

Zo maak je zelf een macramé hanger

Macramé hangers zijn natuurlijk te koop in alle kleuren, soorten en maten. Maar wist je dat je ze ook makkelijk zelf kunt maken? Met de aanwijzingen van Eigen Huis & Tuin knoop je voortaan in een handomdraai zelf zo’n mooie hanger. Leuk voor aan de muur of om als cadeautje weg te geven.

NIEUW
01:08
Geselecteerd Speelt nu af

Zo decoreer je rietjes met zomerse figuurtjes van vilt

Bamboe rietjes zijn niet alleen veel beter voor het milieu, ze zijn ook nog eens hartstikke stijlvol! Hoe weet je nou welke cocktail van jou is wanneer alle rietjes dezelfde kleur hebben? Eigen Huis & Tuin weet raad. Deze leuke figuurtjes van vilt maak je in een handomdraai zelf, kun je oneindig hergebruiken én fleuren je cocktailglas op!

NIEUW
01:17
Geselecteerd Speelt nu af

Zo maak je zelf een tropische schaal

Op zoek naar een mooi schaaltje om je favoriete sieraden op te leggen? Maak het zelf! Eigen Huis & Tuin legt in deze simpele doe-het-zelf uit hoe je een (sieraden)schaaltje in de vorm van een tropisch blad maakt.

NIEUW
01:07
Geselecteerd Speelt nu af

Zo maak je een dimschakelaar aan een lamp

Een lamp in huis die van lichtsterkte kan veranderen is fijn. Je kunt ze kant en klaar kopen met dimmer, maar je kunt natuurlijk ook een dimschakelaar maken aan een lamp die je al in huis hebt. Hoe? Eigen Huis & Tuin legt het uit.

Parels en Prullen

NIEUW
00:21
Geselecteerd Speelt nu af

IKEA en Sonos brengen samen speakers uit

De geluidsboxen moeten sfeer in elke kamer van het huis brengen. De tafellampspeaker kost 179 euro en de boekenplankspeaker 99,95 euro.

NIEUW
01:49
Geselecteerd Speelt nu af

'Mijn vader gaf mij wel liefde, maar ik zag het niet'

Welk item in huis zou jij nooit wegdoen? Deze week vertelt Marthien Houweling over een item dat hem doet denken aan zijn overleden zus die hij nooit heeft gekend. ,,Het overlijden van mijn zus is de rode draad in mijn leven geweest."

NIEUW
01:46
Geselecteerd Speelt nu af

Warm gevoel van kaarsje met spreuk van ‘Tante Miep’

Welk item in huis zou jij nooit wegdoen? Deze week in Parels en Prullen: Jane Peiter-de Heer. Ze heeft een kaars van haar oudtante gekregen met een spreuk die haar hart heeft veroverd. Welk item in huis zou jij nooit wegdoen? Deze week in Parels en Prullen: Jane Peiter-de Heer. Ze heeft een kaars van haar oudtante gekregen met een spreuk die haar hart heeft veroverd. Welk item in huis zou jij nooit wegdoen? Deze week in Parels en Prullen: Jane Peiter-de Heer. Ze heeft een kaars van haar oudtante gekregen met een spreuk die haar hart heeft veroverd.

NIEUW
01:43
Geselecteerd Speelt nu af

Opera Pietje is altijd bezig met muziek

Welk item in huis zou jij nooit wegdoen? Deze week: Piet Bos, beter bekend als de Jordanese Opera Pietje.

NIEUW
01:46
Geselecteerd Speelt nu af

Patricks ode aan zijn opa en oma

Welk item in huis zou jij nooit wegdoen? Deze week vertelt Patrick Kooiman over zijn hond. ,,Juist dat beetje plakband maakt het zo speciaal.”

NIEUW
01:24
Geselecteerd Speelt nu af

'Elke keer als ik het zie hangen, denk ik aan mijn vader'

Welk item zou jij nooit wegdoen? In Parels en Prullen gaan we op zoek naar belangrijke voorwerpen in huis.

Miljuschka's Droomboerderij

NIEUW
11:22
Geselecteerd Speelt nu af

Miljuschka over verbouwing: 'Einde van ons geld in zicht'

Omdat het de laatste vlog in deze reeks van twaalf afleveringen is, blikt Miljuschka terug op het eerste deel van de verbouwing. ,,Veel te veel problemen", vinden haar kinderen eensgezind. Al kijken ze ietsje blijer als ze zien dat er een glijbaan op de boomhut wordt gemonteerd.

NIEUW
09:20
Geselecteerd Speelt nu af

Miljuschka baalt van boterzachte vloer

Nadat de vloerverwarming is aangelegd, is een betonnen vloer gegoten. Daar blijkt alleen het een en ander mee mis te zijn, constateert Miljuschka's vriend Philip. ,,De vloer is slecht, heel slecht. Ik kan wel janken”, reageert Miljuschka. ,,Het mag gewoon niet meezitten. We hebben al zó veel tegenslagen gehad. Dit is echt een hels project.”

NIEUW
05:52
Geselecteerd Speelt nu af

Stukadoor plast op niet aangesloten wc in huis Miljuschka

Wie de vlog een beetje volgt, verwacht in de tiende aflevering ongetwijfeld weer een hoop drama. Niets bij deze grote verbouwing lijkt vanzelf te gaan. Ook deze week ging niet alles vlekkeloos. Zo weet vriend Philip te melden dat een van de stukadoors per ongeluk in een wc heeft geplast die nog niet was aangesloten. ,,Het sijpelde twee verdiepingen naar beneden. Ze moeten het opnieuw schilderen.”

NIEUW
06:50
Geselecteerd Speelt nu af

Miljuschka zoekt dichte heg: 'Ik wil naakt kunnen rondlopen'

Deze week zien kijkers van de vlog dat de Amsterdamse haar eerste kookprogramma opneemt in de tuin. De studiokeuken, het pronkstuk van de verbouwde boerderij, is nog niet klaar namelijk. Het is nog steeds allemaal behelpen. Tv-presentator Beau van Erven Doorns is zo aardig om Miljuschka uit te nodigen bij hem thuis te eten. ,,Ik slaap ook de hele tijd bij allemaal mensen”, probeert Miljuschka brutaal. ,,Ik weet niet of mijn vrouw dat goed vindt”, antwoordt Beau. ,,Dan wordt het natuurlijk alleen maar zuipen en koken.”

NIEUW
05:56
Geselecteerd Speelt nu af

Miljuschka krijgt hulp van architect Michiel de Zeeuw

Het is tijd om de vloer te kiezen. Miljuschka en haar vriend Philip gaan voor een gietvloer van beton met de spannende naam ‘raw concrete’. Vervolgens ontmoet ze een lotgenoot met verbouwingsperikelen: Gordon. ,,Gelukkig hoef ik het zelf niet te doen. Ik heb zoveel respect voor de mannen die dat allemaal kunnen.” Om vervolgens net als Miljuschka te mopperen. ,,Verbouwen is de hel op aarde.”

NIEUW
08:13
Geselecteerd Speelt nu af

Miljuschka traint 'ringetjes' eraf in toekomstige keuken

Deze week gaan de bouwlui aan de slag met het plafond. Er komt isolatiemateriaal in en de elektra wordt hier en daar vervangen. Ondertussen kiest Miljuschka ervoor om met de kids een speelparadijs te bezoeken. Het begint vrij cynisch: ‘Van de verbouwhel in de hel van het speelparadijs', maar de Amsterdamse heeft ogenschijnlijk veel lol als ze van de glijbaan naar beneden sjeest.