Dodental Japans noodweer opgelopen tot 200

12 juli 2018

Het officiële dodental in Japan is opgelopen tot 200. Volgens premier Shinzo Abe zijn er nog vele vermisten. Reddingswerkers ruimen puin en zoeken naar slachtoffers.

Alle afleveringen

00:56

Grote mars in Londen voor nieuw Brexit-referendum

Vele duizenden Britten demonstreren zaterdag in Londen voor een tweede Brexit-referendum.
00:25

Vliegtuig maakt noodlanding na barst in cockpitraam

Passagiers op een vliegtuig van Icelandair beleefden vannacht spannende momenten toen het raam van de cockpit barstte tijdens de vlucht. De Boeing 757-200 van vlucht FI688 maakte een noodlanding en daalde daarvoor zo’n acht kilometer in amper tien minuten, waarvan 3,5 km in drie minuten. Dat blijkt uit gegevens van Flightradar.
00:45

Mexico houdt migrantenstoet tegen aan grens

De Mexicaanse politie heeft honderden migranten uit andere Midden-Amerikaanse landen tegengehouden aan de grens met Guatemala. De migranten maken deel uit van een groep van in totaal zo’n vierduizend mensen die in een stoet door Honduras en Guatemala is getrokken en de Verenigde Staten als eindbestemming heeft.
00:55

Verkiezingen Afghanistan lijden onder dreiging van Taliban

Voor het eerst in acht jaar mochten Afghanen vandaag hun stem uitbrengen voor een nieuw parlement. Maar dreigementen van de radicaalislamitische Taliban overschaduwen de stembusgang.
00:54

Saoedi-Arabië erkent dood journalist Khashoggi

De Saoedische autoriteiten hebben de dood van journalist Jamal Khashoggi bevestigd. Volgens de Saoedische openbaar aanklager is er op het consulaat in Istanboel een gevecht tussen hem en mensen die hij daar ontmoette uitgebroken dat heeft geleid tot zijn dood, meldt de Saudische staatstelevisie.
00:57

Gezin uit Venezuela wanhopig als vluchteling op Curaçao

Directeur Tineke Ceelen en ambassadeur Art Rooijakkers spreken met de Venezolaanse Marienny (31). Zij is een van Venezolaanse vluchtelingen op Curacao die geen hulp krijgt. ''We hebben er alles aan gedaan om niet te vluchten uit Venezuela, maar we konden gewoon niet anders.''
00:44

Amerikaanse vrouw laat peuter achter bij voordeur

In de Verenigde Staten is reuring ontstaan nadat er beelden online kwamen van een vrouw die een jongetje alleen achterliet bij een voordeur in Texas. Het bleek om een vergissing te gaan.
00:38

Trein raakt Indiase festivalgangers met hoge snelheid

Door een ongeluk vrijdag tijdens het hindoefestival Dussehra zijn in Amritsar, in het noorden van India, zeker 58 doden gevallen. Ze werden gegrepen door een trein, nadat ze het spoor betraden. Zeker vijftig mensen raakten gewond.
00:38

Backpacker riskeert 10 jaar cel voor bekladden Thais fort

In Thailand is een Britse backpacker gefilmd terwijl hij een eeuwenoud fort bekladde. De toerist hangt tien jaar cel boven het hoofd.

Vergelijkbare shows