Hoogtepunten uit De Ochtend Show to go

NIEUW
02:38
Geselecteerd Speelt nu af

Legendarische Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier stopt

Jean Paul Gaultier neemt afscheid. De Franse modeontwerper kondigde een paar dagen geleden via Twitter aan dat zijn volgende coutureshow, woensdag tijdens Paris Fashion Week, de laatste zal zijn.

NIEUW
08:07
Geselecteerd Speelt nu af

Marcel Hensema over première Nederlandse turnfilm Goud

Woensdag gaat het International Film Festival Rotterdam van start, waarvoor de komende 11 dagen zich talloze internationale filmbobo’s in de Maasstad zullen begeven en onder ander de nieuwe Nederlandse turnfilm, Goud, zijn première beleeft.

NIEUW
01:54
Geselecteerd Speelt nu af

Tweede zitting moordzaak doodgestoken Bredase scholier

In de rechtbank van Breda wordt vandaag de moord op de 15-jarige Megan behandeld. Zij werd vorig jaar op klaarlichte dag in haar eigen huis doodgestoken. De hoofdverdachte is een 16-jarige klasgenoot van het meisje.

NIEUW
02:50
Geselecteerd Speelt nu af

Charlotte heeft nog steeds geen toezegging van de politiek

Als protestactie zit Charlotte Bouwman al sinds gisteren voor het ministerie van Volksgezondheid. Ze heeft ernstige psychische problemen en wacht al ruim twee jaar tevergeefs op de juiste behandeling. Gisteren kwamen onder andere staatssecretaris Paul Blokhuis en minister Mark Rutte bij haar langs om haar verhaal aan te horen.

NIEUW
04:09
Geselecteerd Speelt nu af

Zwijgende vader maakt strafzaak Ruinerwold lastig

De 67-jarige vader Gerrit-Jan van D. moet zich vandaag voor het eerst bij de rechter verantwoorden. Hij leefde negen jaar lang met zes kinderen in totale afzondering op een boerderij in Ruinerwold. Ook zijn vriend en klusjesman Josef B. staat terecht.

NIEUW
03:04
Geselecteerd Speelt nu af

Juryleden worden vandaag gekozen in zaak Weinstein

De oud-Hollywoodproducer staat terecht voor twee gevallen van seksueel misbruik.

De Volledige Ochtend Show afl.

NIEUW
20:10
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: dinsdag 21 januari (show 2)

De 67-jarige vader Gerrit-Jan van D. moet zich vandaag voor het eerst bij de rechter verantwoorden. Hij leefde negen jaar lang met zes kinderen in totale afzondering op een boerderij in Ruinerwold. Ook zijn vriend en klusjesman Josef B. staat terecht. In de rechtbank van Breda wordt vandaag de moord op de 15-jarige Megan behandeld. Zij werd vorig jaar op klaarlichte dag in haar eigen huis doodgestoken. De hoofdverdachte is een 16-jarige klasgenoot van het meisje. Als protestactie zit Charlotte Bouwman al sinds gisteren voor het Ministerie van Volksgezondheid. Ze heeft ernstige psychische problemen en wacht al ruim twee jaar tevergeefs op de juiste behandeling. Woensdag gaat het International Film Festival Rotterdam van start, waarvoor de komende 11 dagen zich talloze internationale filmbobo’s in de Maasstad zullen begeven en onder ander de nieuwe Nederlandse turnfilm, Goud, zijn première beleeft. Jean Paul Gaultier neemt afscheid. De Franse modeontwerper kondigde een paar dagen geleden via Twitter aan dat zijn volgende coutureshow, woensdag tijdens Paris Fashion Week, de laatste zal zijn.

NIEUW
18:15
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: dinsdag 21 januari (show 1)

Door de komst van supersnel 5G mobiel internet zullen Nederlanders aan meer mobiele straling worden blootgesteld. Nieuw onderzoek van het RIVM suggereert dat 5G vooralsnog veilig is. Het is alleen volstrekt niet te voorspellen of dat in de toekomst zo blijft. Het dodelijke coronavirus uit de Chinese miljoenenstad Wuhan is zich aan het verspreiden. In Japan, Thailand en de Chinese steden Beijing en Shenzhen zijn er meerdere mensen slachtoffer geworden van het virus. Tot nu toe zijn er vier mensen overleden aan de gevolgen ervan. Automobilisten hebben er steeds vaker vrede mee dat ze achteraan moet aansluiten in de file. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid. In 2010 vond 72 procent van de Nederlanders de files op de weg niet acceptabel en dat aantal is in 2019 gedaald naar 35 procent. Dinsdag gaat het impeachment proces tegen de Amerikaanse president Donald Trump de laatste fase in. De Senaat moet gaan bepalen of Trump wel of niet moet worden afgezet. Oud-Hollywoodproducer Harvey Weinstein staat terecht voor twee gevallen van seksueel misbruik.

NIEUW
17:08
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: maandag 20 januari (show 1)

Senioren storten zich massaal op sociale media. In 2014 was slechts 40 procent van deze groep actief op Whatsapp of Instagram, in 2019 was dat volgens het CBS al 76 procent. Vooral in de leeftijdscategorie 65 tot 75 jaar is de stijging enorm. Presentator Klaas van Kruistum roept kinderen en scholen op deze week geld in te zamelen voor de noodlijdende dieren in Australië. Dit kan door mee te doen aan de actie SOS Koala van NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds. De actie beleeft zaterdag een climax met een tv-actie voor de dieren uit het door bosbranden geteisterde land. Twee op de drie mensen die kanker krijgen, leeft vijf jaar na de diagnose nog. Dertig jaar geleden was dat slechts 42 procent, nu dus 66 procent. De ziekte wordt vaak eerder ontdekt en dankzij nieuwe behandelingen ook beter bestreden.

NIEUW
31:57
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: maandag 20 januari (show 2)

Het anders zo rustige Vlieland gaat een explosieve week tegemoet. F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht trainen de komende dagen op het Waddeneiland met het afwerpen van bommen MET explosieve lading. De 26-jarige Charlotte Bouwman heeft ernstige psychische problemen en wacht al ruim twee jaar op de juiste behandeling. Uit pure wanhoop start zij vandaag, op Blue Monday, met een protestactie voor het Ministerie van Volksgezondheid. Volgens Wouter de Jong, schrijver van de succesvolle Mindgym-reeks, is blue monday goed te “overleven”. Met een paar handige tips komen we de ‘depressiefste dag van het jaar’ wel door. Op deze Blue Monday is er ook nog goed nieuws. Vanavond wordt aan de meest positieve BN’er de ‘BID Positivity Award’ uitgereikt. In de eerste speelronde na de winterstop heeft Ajax maximaal geprofiteerd van het puntenverlies van de concurrentie. Zonder te imponeren wonnen de Amsterdammers met 2-1 van Sparta Rotterdam.

NIEUW
17:35
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: vrijdag 17 januari (show 1)

VVD-staatssecretaris Tamara van Ark wil dat chemische bedrijven blaas- en drugstesten instellen om de veiligheid op de werkvloer te verhogen. We spreken politiek verslaggever Laurens Kok hierover. Anonieme Overeters Nederland, een hulpgroep voor mensen die last hebben van een eetbuienstoornis, bestaat morgen 60 jaar. Ondanks het lange bestaan van de groep, is de stoornis pas sinds 2013 erkend als officiële eetstoornis. We bellen met een lid van de Anonieme Overeters en praten erover met Alexandra Dingemans, onderzoeker eetbuienstoornis GGZ, die bij ons in de studio is. Is Durdana de Bruijn gedood door haar man op hun zeilboot voor de Colombiaanse kust of toch bij een overval door piraten? Vandaag beslist de rechter of het OM meer tijd krijgt de zaak uit te zoeken. Verslaggever Paolo Laconi geeft ons de laatste update. Prinses Margriet brengt vandaag een werkbezoek aan het Militair Revalidatiecentrum Aardenburg in Doorn. De prinses ontmoet hier de 32 sporters van het Nederlandse team dat meedoet aan de Invictus Games. Dat is het jaarlijkse internationale sportevenement dat bedoeld is voor fysiek of mentaal gewonde militairen. Initiatiefnemer van de games is de Britse prins Harry.

NIEUW
12:08
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: vrijdag 17 januari (show 2)

De politie brengt vandaag opnieuw een coldcasekalender uit. Voor het vierde jaar op rij wordt de kalender met 52 zaken verspreid onder gevangenen, in de hoop dat dit waardevolle tips oplevert. We bellen met Aart Garssen, landelijk projectleider cold cases. In Zandvoort kunnen ze niet wachten tot het mei is, want dan strijkt het Formule 1 circus neer in de Noord-Hollandse badplaats. Verslaggever Jelle Akerboom is in Zandvoort om te kijken hoe het circuit erbij ligt na de verbouwing. Zoals iedere week is Angela de Jong weer bij ons om de televisie-week door te nemen.