Ten Dam: "Je wint of je gaat dood"

27 mei 2018

Als het aan Laurens ten Dam (37) ligt, die zondag als veertiende eindigde in de Giro d'Italia, stopt hij voorlopig nog niet met fietsen.

Alle afleveringen

03:32

Het einde van de Giro d'Italia

Dat was hem dan. De Giro d'Italia is tot een einde gekomen. Verslaggever Hidde van Warmerdam blikt terug op de prachtige reis.
01:57

Ten Dam: "Je wint of je gaat dood"

Als het aan Laurens ten Dam (37) ligt, die zondag als veertiende eindigde in de Giro d'Italia, stopt hij voorlopig nog niet met fietsen.
02:22

'Broekie' Oomen pakt negende plek

Sam Oomen bleef er vrij rustig onder, maar het grote rondetalent van Sunweb is wel degelijk trots op zijn negende plaats in de Giro. Een dag voor de finish in Rome zegt hij: ,,Ja, dit is mooi.”
02:33

'Trotse' Dumoulin op tweede plek

De 27-jarige renner van Sunweb was 'trots' na drie weken afzien in de Giro. ,,Ik ben hartstikke trots. Het was een heel zware editie. Een vreemde, zware Giro. Ik mag extra trots zijn dat ik overeind ben gebleven.''
00:58

Weigert Dumoulin hand van Froome?

Dumoulin lijkt rozetruidrager Froome te negeren, vlak na de finish van gistermiddag.
02:03

Poels: Dumoulin was de grootste concurrent

Met een 'high five' met ploeggenoot Wout Poels reed Chris Froome zaterdag in Cervinia over de finish na de laatste bergetappe in de Ronde van Italië. De Sky-ploeg, inclusief Poels, had alle aanvallen van Tom Dumoulin afgeslagen. Daardoor kan Froome zich zondag in Rome voor het eerst laten huldigen als winnaar van de Giro.
01:47

'Ik was zo moe en naar de klote'

Tom Dumoulin is tevreden met zijn tweede plaats in de Ronde van Italië. Dumoulin probeerde op de slotklim van alles om weg te rijden bij Chris Froome. Hij koos vijf keer de aanval, maar hij wist de drager van de roze trui niet te lossen.
01:48

Gesink: Ik heb gevochten voor wat ik waard was

Terwijl vele blikken gericht waren op het duel tussen Chris Froome en Tom Dumoulin reed Robert Gesink in de laatste bergrit van de Giro d'Italia naar een knappe tweede plaats. Alleen de Spanjaard Mikel Nieve bleef buiten bereik van de Achterhoeker van LottoNL-Jumbo.
01:27

Yates is helemaal op en teambus kwijt na afloop

Simon Yates zakte in de 19de etappe compleet door het ijs. Hij raakte het roze kwijt en moest na de etappe ook nog eens op zoek naar de bus van zijn team. Die was al vertrokken.

Vergelijkbare shows