Korte Reportage

NIEUW
02:48
Geselecteerd Speelt nu af

Repetities begonnen voor de cast van The Sound of Music

Eind juni 2021 is de musicalklassieker 'The Sound of Music' in een nieuwe, energieke en eigentijdse versie te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

NIEUW
02:03
Geselecteerd Speelt nu af

Kijkje achter de schermen bij nieuwe musical Titanic

De nieuwe musical Titanic gaat deze herfst in première.

NIEUW
01:34
Geselecteerd Speelt nu af

Deze acteurs spelen in de nieuwe Aladdin-musical

Na alle rampspoed eindelijk mooi nieuws uit de musicalwereld: tijdens een succesvolle wereldreis komt de Disney-musical Aladdin dit najaar naar Nederland.

NIEUW
02:01
Geselecteerd Speelt nu af

Gevangeniskoepel in Breda klaar voor musical Zodiac

Afgelopen week werd de laatste hand gelegd aan alle techniek in de Koepel en werden ook de vier enorme tribunes gebouwd met ieder een capaciteit van 350 personen, dus in totaal een capaciteit van 1.400 personen. Door de gunstige indeling in de koepel, de enorme ruimte en het feit dat er vier in- en uitgangen zijn zou er ook gespeeld kunnen worden als mensen op 1,5 meter afstand van elkaar moeten zitten op de tribunes.

NIEUW
02:37
Geselecteerd Speelt nu af

Ondanks coronamaatregelen gaat musicalseizoen van start

Het musicalseizoen wordt traditioneel afgetrapt tijdens de Muscial Sing-a-Long. Het evenement wordt voor de vijftiende keer georganiseerd. Dit is een bijzonder jaar, aangezien alle musicalsterren zich aan de coronamaatregelen moeten houden.

NIEUW
02:32
Geselecteerd Speelt nu af

Naar het theater in je eigen hokje tijdens peepshow

In het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam staat een wel heel bijzondere decor-constructie waar theatercollectief de Warme Winkel deze dagen een 'peepshow' in speelt.

Snel nieuws

NIEUW
04:42
Geselecteerd Speelt nu af

Eerste virtuele Bibberbar voor mensen met angst

Vanavond wordt er in ons land de eerste virtuele bibberbar geopend. Mensen die last hebben van angst- en paniekaanvallen kunnen er terecht voor steun en een luisterend oor. Het initiatief komt van de Angst Dwang Fobie stichting.

NIEUW
03:45
Geselecteerd Speelt nu af

Geld voor cultuur gaat vooral naar de Randstad

Geen enkel muziek- of theatergezelschap in Oost-Nederland krijgt de komende jaren subsidie van het Fonds Podiumkunsten. Van alle 202 subsidie-aanvragen die door gezelschappen uit heel Nederland werden gedaan, zijn er 78 gehonoreerd. Bijna al het geld gaat naar de Randstad.

NIEUW
02:55
Geselecteerd Speelt nu af

Anastasia wint AD Publieksprijs bij Musical Awards Gala

In de Rai in Amsterdam werden woensdagavond voor de Musical Awards uitgereikt. Verslaggever Jelle Akerboom peilt de reacties op de rode loper. Anastasia won de AD Publieksprijs. Beste grote musical was volgens de vakjury Lazarus. Ook de musical Fun Home won een aantal prijzen.

NIEUW
02:14
Geselecteerd Speelt nu af

Dit zijn de genomineerden voor de Musical Awards 2020

Met elk tien nominaties zijn Kinky Boots en Anastasia de grote kanshebbers bij de Musical Awards die 22 januari worden uitgereikt. Ook Lazarus, de zwanenzang van David Bowie, maakt voor beste regie, hoofdrolspelers en musical kans op een onderscheiding.

NIEUW
00:47
Geselecteerd Speelt nu af

Finalisten voor de AD publieksprijs musicalawards

De finalisten voor de AD publieksprijs van de musicalawards zijn bekend. Een van deze drie musicals gaat met de prijs naar huis.

NIEUW
01:17
Geselecteerd Speelt nu af

Jon van Eerd genomineerd voor Musicalaward

Jon van Eerd is genomineerd voor drie Musical Awards, waaronder een nominatie Beste Kleine Musical voor zijn productie 'Charley'.

Premieres

NIEUW
02:17
Geselecteerd Speelt nu af

Kijkje achter de schermen bij Soldaat van Oranje

Een kijkje achter de schermen bij Soldaat van Oranje