Korte reportage

NIEUW
05:00
Geselecteerd Speelt nu af

Leonie heeft Gilles de la Tourette

Leonie vertelt hoe het is om te leven met Gilles de la Tourette.

NIEUW
02:23
Geselecteerd Speelt nu af

Peter (50) leeft al 3,5 jaar door pillen tegen longkanker

Longkankerpatiënt Peter Ververis kreeg 3,5 jaar geleden bij de eerste prognose te horen dat hij nog een half jaar te leven had. Met een medicijn op maat dat zich specifiek op zijn kankercellen richt, leeft hij nu alsof er niets aan de hand is. Op één pilletje dus.

NIEUW
02:28
Geselecteerd Speelt nu af

Felbegeerde watertoren in Leerdam gekocht door Michiel

Michiel van der Kley heeft de felbegeerde watertoren in Leerdam gekocht. Dit is wat hij ermee gaat doen.

NIEUW
00:38
Geselecteerd Speelt nu af

Gorcumse kroegbaas: ‘Hier gaan slachtoffers vallen’

Kroegeigenaar Willem Hak uit Gorinchem houdt regelmatig zijn hart vast wanneer weggebruikers op volle snelheid lang zijn zaak op de Langendijk zo het Eind rijden. Ook ander verkeer op de kruising voor zijn deur heeft er de vaart goed in. ,,Het gaat hier echt een keer goed mis en dan vallen er slachtoffers. Sinds het Eind is opgeknapt, is het een stuk onveiliger geworden.’’

NIEUW
01:35
Geselecteerd Speelt nu af

Vakantiepark Molenwaard opent vrijdag deuren

Het gloednieuwe vakantiepark in Molenwaard ontvangt vrijdag haar eerste gasten. Samen met Fien en Teun kunnen jonge kinderen spelen en ontdekken in de omgeving.

NIEUW
02:20
Geselecteerd Speelt nu af

100 jaar oude stoomsleepboot Jan de Sterke in restauratie

Vrijwilligers van stoomsleepboot Jan de Sterke hebben steun gekregen van het Prins Bernhard Cultuurfonds om de boot te kunnen restaureren.

Verhaal van de dag

NIEUW
02:45
Geselecteerd Speelt nu af

Paul Luzineau is de mooiste man van Nederland

Paul Luzineau uit Gorinchem werd in april van 2019 uitgeroepen tot mooiste man van Nederland en vertrekt in februari naar de Filipijnen voor de Mister World-verkiezing.

NIEUW
03:23
Geselecteerd Speelt nu af

Van radioman tot burgemeester: droom Sjors Fröhlich komt uit

Voormalig radiomaker Sjors Fröhlich is afgelopen week geïnstalleerd als burgemeester van Vijfheerenlanden. Zaterdag 16 november was meteen zijn eerste 'grote' evenement als burgemeester: de intocht van Sinterklaas in Leerdam.

NIEUW
02:31
Geselecteerd Speelt nu af

Gerrit heeft 300 meter spoor door zijn huis liggen

De Gorcumse Gerrit den Besten werkt al ruim twintig jaar aan zijn modelspoorbaan op de zolder van zijn rijtjeshuis.

NIEUW
01:55
Geselecteerd Speelt nu af

Jan en Jans zijn een attractie in hun Dafje

Jan (79) en Jans (81) Lakerveld uit Tienhoven aan de Lek hebben een oud dafje waarmee ze de hele regio doorscheuren. Ze zijn een bekende attractie in het gebied. De auto betekent alles voor de fitte senioren.

NIEUW
02:36
Geselecteerd Speelt nu af

Jo-enny werd geboren als jongen, maar trouwt als vrouw

Jo-enny Simonis (48) is getrouwd met haar man Ad. Ze werd geboren als jongen, maar besloot liever als vrouw door het leven te gaan. ,,Nu heb ik een man, twee stiefkinderen en ben ik een vrouw. Het is het gezinsleven zoals het hoort te zijn.''

NIEUW
03:12
Geselecteerd Speelt nu af

Luuk (8) leert lopen door een loopmachine

De 8-jarige Luuk uit Schelluinen heeft een zeer zeldzaam syndroom (CTNNB1) en is hierdoor volledig rolstoelgebonden. Dankzij een loopmachine kan hij nu toch lopen. Om deze aan te schaffen, hebben zijn ouders een stichting en een crowdfundactie opgezet.

Snel nieuws

NIEUW
00:34
Geselecteerd Speelt nu af

BreakSquad uit Gorinchem wint NK

Dansgroep BreakSquad is nationaal kampioen gewonnen. In het Parktheater in Eindhoven streed de top 4 van Nederland in battles tegen elkaar, de breakdancers uit Gorinchem versloegen in de finale HFC uit Heerlen.

NIEUW
00:43
Geselecteerd Speelt nu af

Dieven op heterdaad betrapt door politie bij winkelinbraak

Bij IJsbrand Juwelier & Woonaccessoires in Gorinchem probeerden vier mannen dinsdagavond in te breken, maar dit ging alles behalve gesmeerd.

NIEUW
00:13
Geselecteerd Speelt nu af

Boommarter gespot via cameraval

Boommarter ontdekt op het Pompveld tussen Andel en Babyloniënbroek- boswachter Bart Pörtzgen is helemaal blij: er loopt een boommarter in het Pompveld. Hij spotte hem met een cameraval. Pörtzgen plaatste een cameraval om te achterhalen van wie toch steeds die verregende sporen waren. De boommarter liep diezelfde avond al voorbij de camera.

NIEUW
00:32
Geselecteerd Speelt nu af

Eerste visarend op het nest gespot in de Biesbosch

Daar is-ie dan! De eerste visarend heeft zich gemeld bij het nest in de Biesbosch. Goede timing, want sinds enkele dagen hangt er een webcam om de activiteit rondom het nest in de gaten te houden. Boswachter Harm Blom is lyrisch. ,,Ik zit trillend op mijn stoel.’’

NIEUW
09:54
Geselecteerd Speelt nu af

Nazgul loopt 5km op zijn handen

Uploaded by MyChannels

NIEUW
02:10
Geselecteerd Speelt nu af

Dichter maakt gedicht als eerbetoon aan afvalverwerkers

Op verzoek van de Lions Alblasserwaard Souburgh voor de Nationale Week van de Afvalhelden maakte de bekende Nederlandse dichter Jos van Hest het gedicht "High five". Als eerbetoon aan al die werkers, die steeds weer zorgen dat de door ons gebruikte dingen en materialen, waar we geen raad mee weten, weer op een goede plek terecht komen. Zij blijken van onschatbare waarde tijdens de coronacrisis. De opnamen zijn gemaakt bij Reinigingsdienst Waardlanden die in Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden het vuil ophaalt.