Voxpop

02:41

Wat vindt Nederland van mensen met een mening?

Als er weer eens een discussie losbarst in ons land, heeft iedereen er vaak wel iets over te zeggen. Maar al die meningen... Wat vinden we daar nou eigenlijk van?
03:02

'Veel docenten spreken steenkolenengels'

Steeds meer opleidingen van Universiteiten en HBO's zijn volledig in het Engels om internationale studenten aan te trekken. Het levert de instellingen een hoop geld op, maar het Engels is "often from niveau lick my vestje".
01:47

Nieuwe haartrend: gooi een kleurtje in je haar

Steeds meer hippe BN'ers verven hun haren in allerlei opvallende kleuren. Artiesten, voetballers, muzikanten... Wat vindt Nederland daarvan?
02:15

Ajax in de Champions League: steunen Rotterdammers Ajax?

Voor het eerst in jaren spelen weer twee Nederlandse clubs in de Champions League en voor het Nederlands voetbal hopen allemaal natuurlijk op het beste! Vanavond speelt Ajax haar eerste wedstrijd... Gaan Rotterdammers de Amsterdamse club supporten?
02:38

Is dit het geheim achter selectieproces VVD-politici?

Het gaat goed mis bij de VVD. Deze week treedt een nieuw kamerlid aan dat gelijk al omstreden is vanwege een aantal schaamteloze tweets. Hoe gaat dat selectieproces van de VVD toch in z'n werk?
01:59

Arabische cijfers in Nederland: 'Geen goed idee'

Een Zeeuws gemeenteraadslid vindt Arabische cijfers niet passend in Nederland. Roel Maalderink gaat de straat op om te kijken wat Nederland hier van vindt.

Roel in de Regio

04:55

Roel is op pad in Hengelo

Roel is in Hengelo waar hij Hanna tegen het lijf loopt. Hanna ziet na vijf maanden vriend Tijmen weer die voor stage op zee zat. De twee zijn hele goede vrienden, maar Roel heeft het idee dat er meer speelt. Hij praat met Hanna en Tijmen over hun hechte vriendschap, wederzijdse gevoelens voor elkaar én de psychische stoornissen en lichamelijke aandoeningen waar Hanna mee kampt.
04:25

'Ik ben elk jaar zeven maanden van huis'

Roel is met Ab in Enkhuizen, hij is schipper op een charterschip. Roel gaat met hem mee op z'n schip en naar zijn huis, en praat met hem over z'n leven als schipper en hoe het is om elk jaar voor z'n werk zeven maanden weg te zijn van zijn gezin.
03:56

Jennifer is moeder van drie én volgt een studie

Deze week is Roel in Lelystad op pad met Jennifer. Jennifer is moeder van drie kinderen én volgt een studie. Roel gaat met haar in gesprek over haar eigen opvoeding en de manier waarop zij zelf haar kinderen opvoedt.
05:37

Roel chillt met hangoudjes in Apeldoorn

Roel is in Apeldoorn waar hij kennismaakt met Rudy en z'n vrienden Henk en Henk, waarmee Rudy bijna elke dag als een groepje 'hangouderen' in Apeldoorn afspreekt. Daarnaast gaat Roel achter op de scooter bij één van de twee Henk-en om kennis te maken met z'n familie en zijn vrouw alles te vragen over hoe het is om getrouwd te zijn met Henk.
03:44

Roel duikt in de wereld van hardcore punkfeesten

Roel is in Eindhoven en komt Kurt en Lenny tegen die naar een hardcore punkfeest gaan. Roel is heel nieuwsgierig en mag met ze mee naar binnen.
04:51

Kiest Daniëlle voor de paarden of haar man?

Roel komt paardenmeisje Daniëlle tegen in Scheveningen en gaat een dagje met haar mee. Ze is een echte dierenliefhebber. Een stal voor paarden en pony's en lief hondje, daar wordt Daniëlle echt gelukkig van. Ook haar man Ferry weet al te goed dat de dieren op nummer een staan.