Tweakers

NIEUW
17:59
Geselecteerd Speelt nu af

PlayStation 5: futuristische look met next-gen controller

Net als de landen om ons heen moeten Nederland en België wachten tot 19 november voordat de PlayStation 5 arriveert. Tweakers ontving echter eind oktober al zijn reviewexemplaar van Sony. Hierdoor konden we al uitgebreid met de futuristisch ogende machine aan de slag en hem onderwerpen aan de nodige tests, net zoals we dat iets eerder al deden bij de Xbox Series X. Mede doordat er nog weinig geoptimaliseerde games voor beide consoles zijn, is het nog veel te vroeg om al een 'winnaar' aan te wijzen. In plaats daarvan hebben we in beide reviews met name gekeken naar wat beide kemphanen aan boord hebben en bieden. Voor de PlayStation 5 betekent dat: een vernieuwde userinterface, wachten op next-gen updates voor games, een uitstekende - sterk vernieuwde - controller en een opvallende look. Met dat laatste trappen we af.

NIEUW
07:56
Geselecteerd Speelt nu af

iPhone 12 Pro Max en Mini: grootste en kleinste getest

De iPhone 12 Mini en iPhone 12 Pro Max maken Apples smartphone-line-up voor 2020 compleet. Recent bespraken we al de iPhone 12 en 12 Pro, die de fabrikant uit Cupertino als eerste uitbracht. Dat waren prima smartphones met een fraai nieuw design, maar de 12 Mini en 12 Pro Max zijn eigenlijk wel de interessantste opties van het viertal. De uitersten in de line-up hebben aansprekende kenmerken, niet alleen als het gaat om de prijs, maar ook qua formaat en andere eigenschappen.

NIEUW
07:27
Geselecteerd Speelt nu af

Apple iPhone 12 en 12 Pro: de meerwaarde van 'Pro'

De Apple iPhone 12 kost honderd euro meer dan zijn voorganger, de iPhone 11, maar is meer dan ooit vergelijkbaar met het duurdere Pro-model. De iPhone 12 en 12 Pro hebben hetzelfde vernieuwde design, hetzelfde fraaie oledscherm en dezelfde snelle soc en 5G-ondersteuning. De camera blijft het belangrijkste verschilpunt, waarbij je met de iPhone 12 minder ver kunt 'inzoomen'. Gezien het grote prijsverschil met de 12 Pro zouden we dat voor lief nemen, waarmee de iPhone 12 voor mensen met een iPhone van twee of drie jaar geleden waarschijnlijk de meest voor de hand liggende upgrade is.

NIEUW
06:58
Geselecteerd Speelt nu af

Mario Kart Live: zo tover je je huiskamer om tot kartbaan

Mario Kart Live: Home Circuit kan een geweldig spel zijn, maar ook oersaai. De factoren die bepalen hoe je het spel beleeft, zitten niet aan de binnenkant van je Nintendo Switch. Het spel valt of staat met je eigen creativiteit en fantasie bij het vormgeven van banen, en met het wel of niet beschikbaar zijn van andere mensen die met je mee racen. Dat laatste is in deze coronatijden even wat lastig, maar dat komt op termijn vast weer goed. Wie dan de tijd en moeite neemt een leuke, mooi aangeklede baan in zijn of haar huis te bouwen om er vervolgens met vrienden overheen te scheuren, heeft aan Mario Kart Live: Home Circuit een uniek product. Wie beperkte ruimte heeft en de game voornamelijk alleen speelt, zal er echter veel minder plezier uit halen. Daarnaast kent Mario Kart Live: Home Circuit technische beperkingen die af en toe wat in de weg zitten, maar dealbrekers zijn dat niet. Dat laatste geldt wellicht wel voor de prijs. Het pakket kost 119 euro, wat best een flink bedrag is voor iets dat nog moet bewijzen dat het niet als uit de hand gelopen gimmick de geschiedenisboeken ingaat.

NIEUW
09:51
Geselecteerd Speelt nu af

Xbox Series X Preview: onze eerste indrukken en tests

Over een kleine maand is het zover: dan verschijnen de Xbox Series X en Series S op de markt en begint officieel het volgende tijdperk in consolegaming. De Series X en concurrent PlayStation 5 beloven gaming op spelcomputers weer een stap verder te helpen

NIEUW
03:32
Geselecteerd Speelt nu af

Apple presenteert vier iPhone 12-smartphones

Apple heeft op een virtueel evenement de iPhone 12-modellen aangekondigd: de iPhone 12, 12 mini, 12 Pro en 12 Pro Max. De iPhone 12 en 12 Pro gaan deze maand in de verkoop, de 12 mini en 12 Pro Max volgen in november. Alle modellen hebben een oledscherm. De iPhone 12 en 12 Pro komen op 23 oktober uit voor 909 en 1159 euro, de 12 mini en 12 Pro Max verschijnen op 13 november voor 809 en 1259 euro. Een week voordat ze uitkomen zijn alle uitvoeringen te bestellen. De iPhone 11 is het enige oude model dat in de verkoop blijft, voor 689 euro.