Videodagboek uit Guatemala

NIEUW
05:07
Geselecteerd Speelt nu af

Nicolette wordt geconfronteerd met ondervoeding in Guatemala

Nicolette wordt in Guatemala gevraagd mee te doen met een speciale kookworkshop. Hier komen moeders met hun kinderen naartoe om nieuwe kennis op te doen over het maken van voedzame maaltijden. De kookworkshops worden gegeven door getrainde lokale vrijwilligers. Zij leren de (aanstaande) moeders wat een gezonde maaltijd is en hoe zij dit veilig klaar kunnen maken. De vrijwilligers trekken ook het land om moeders aan te moedigen naar deze workshops te gaan. Weer een stap om ondervoeding bij kinderen tegen te gaan.

NIEUW
05:24
Geselecteerd Speelt nu af

Kinderen hebben vaak levenslang last van ondervoeding

Nicolette wordt uitgenodigd bij het kleine mannetje Jordy en zijn mama. Een speels ventje, maar dat is ook wel eens anders geweest. Het gaat beter, maar door de gevolgen van ondervoeding is hij elke twee weken ziek. Iets wat je niet zou verwachten als je dit ventje op het eerste gezicht ziet.

NIEUW
05:13
Geselecteerd Speelt nu af

Nicolette van Dam reist af naar de bergen van Guatemala

Nicolette ontmoet Melandra en haar familie. Melandra is drie jaar en groeit op in een groot gezin dat in armoede in de bergen van Guatemala leeft. Melandra staat symbool in de UNICEF campagne over ondervoeding voor alle kinderen die ondervoed zijn. Ondervoeding heeft grote risico’s voor de groei en de ontwikkeling. Eerder dit jaar hoorde UNICEF over haar ernstige situatie. Hoe gaat het nu met dit bijzondere meisje?

NIEUW
05:33
Geselecteerd Speelt nu af

Nicolette van Dam bezoekt ondervoede kinderen in Guatemala

Nicolette bezoekt het kinderziekenhuis in het departement Jalapa, waar zij met verpleegkundigen en artsen spreekt die dagelijks te maken hebben met het grote aantal ondervoede kinderen het land. Nicolette ontmoet een 15-jarige jonge moeder op de afdeling neonatologie met een te vroeg geboren baby, die vecht voor het leven. Ook ziet ze hoe een 2-jarige tweeling opknapt na behandeling tegen ondervoeding.