Live

00:-1

Live: Rode loper Televizier-Ring Gala 2018

Vanavond zijn wij live vanaf de rode loper aanwezig bij het Televizier-Ring Gala 2018. Hier worden de prestigieuze prijzen voor de beste programma's en presentatoren uitgereikt.

Opinie

01:22

'Laat kinderen van IS-strijders gewoon terugkeren'

Kinderen van Nederlandse IS-strijders in Syrië en Irak moeten gewoon terugkeren naar Nederland en daar terugkeren naar school, vindt historicus Chris van der Heijden. Volgens hem moeten de kinderen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de daden van hun ouders.
01:15

Dit moet je weten over de rechtszaak van Michael P

De verdachte in de zaak Anne Faber staat morgen voor de eerste keer voor de rechter. De 27-jarige Michael P. wordt verdacht van het verkrachten en vermoorden van de 25-jarige Utrechtse. Wat kunnen we verwachten?

Hoe zit dat?

01:41

Grensrechterschopper moet mogelijk Nederland uit

Een 22-jarige man heeft bij de bestuursrechter in Amsterdam bezwaar gemaakt tegen uitzetting naar Marokko en een inreisverbod. Ibrahim C. werd in 2013 veroordeeld voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere in 2012.
02:17

Jos Brech in Nederland: hoe nu verder?

Jos Brech, de verdachte in de moordzaak Nicky Verstappen, komt vandaag aan in Nederland. Maar hoe is justitie deze verdachte eigenlijk op het spoor gekomen?
01:44

Hoe zit het met de Mohammed-cartoonwedstrijd?

De door Geert Wilders georganiseerde Mohammed-cartoonwedstrijd houdt wereldwijd de gemoederen bezig. De zorgen over de cartoons nemen steeds meer toe. Inmiddels is bekend dat de cartoonwedstrijd is afgelast, vanwege veiligheidsoverwegingen.
00:50

Een bloedmaan, hoe zit dat eigenlijk?

Vrijdagavond was er een bloedmaan te zien, maar hoe komt het dat de maan rood wordt?
02:17

Feiten en fabels: Hoe redden we de bijen?

Het gaat niet goed met de bijen. Wat kunnen we doen hem ze een beetje te helpen?
01:24

Acht feiten en fabels over muggen

Muggen; de irritatie van iedereen die ’s nachts probeert te slapen op een warme zomeravond. Maar wat is waar over muggen en wat is totale onzin? Er bestaan namelijk nogal wat feiten en fabels over de zoemende beestjes.

Verhaal van de Dag

01:41

Gorillaleider weg uit Apenheul

Dertien jaar geleden kwam hij als jonge puber en onervaren leider naar Apenheul: gorilla Jambo. Inmiddels weegt hij 200 kilo, is hij vader van 8 kinderen en één van de iconen van Apenheul. Toch gaat Jambo Apenheul binnenkort verlaten, om plaats te maken voor zijn opvolger Bao Bao.
01:20

Dorp afgebroken vanwege aardbevingsschade

Het dorp Overschild in Midden-Groningen zal voor 70 procent moeten worden afgebroken en herbouwd. De schade door aardbevingen is zo groot dat herbouwen goedkoper is dan het verstevigen van de huizen.
02:08

Onzekere toekomst voor Wadvissers

Barbara en Jan Rodenburg vissen nog als een van de weinige op een ambachtelijke manier op de Waddenzee. Het is hun thuis maar die dreigen ze te verliezen als ze geen nieuwe visvergunning krijgen.
01:57

Waarom Duitsland-haat iets van vroeger is

Nederland-Duitsland, morgen in de Johan Cruijff Arena, blijft natuurlijk een klassieker, maar de pure haat van vroeger lijkt verdwenen. Nederlandse vrienden vonden het soms grappig om heel hard op mijn kamerdeur te bonken en dan hard ‘aufmachen’ te roepen. Ik vond dat minder grappig.
01:42

Voetbalclub roept op tot maken van meer baby's

De jeugdteams van VV Zwammerdam verdwijnen, omdat het dorp vergrijst. Daarom noemen de inwoners hun dorpje nu Zwangerdam.
02:11

Finale NK Jeugdbrandweer

Henk Molenaar (16) staat met zijn team in de finale van het NK Jeugdbrandweer. Ze moeten een nagebootste situatie goed doorstaan en worden beoordeeld op tactiek en techniek.

Snel Nieuws

00:54

Reinbert de Leeuw trakteert Amsterdam op gratis optreden

Pianist Reinbert de Leeuw verzorgt een verrassingsoptreden op Amsterdam Centraal Station.
00:39

Deelnemers van start Marathon van Amsterdam

Om 9.30 uur zijn de deelnemers van de Marathon van Amsterdam van start gegaan. Ruim 45.000 atleten uit 115 verschillende landen nemen deel aan de 43e editie van de marathon.
00:48

Automobilist crasht tijdens politieachtervolging

Bij een politieachtervolging op de A12 tussen Utrecht en Nieuwegein is vannacht een persoon om het leven gekomen.
01:30

Oud-premier Wim Kok overleden

Oud-premier Wim Kok is overleden. Hij was van 1994 tot 2002 minister-president. Kok werd 80 jaar. Hij leidde twee kabinetten, Paars I en Paars II. Daarvoor was hij minister van Financiën in het kabinet Lubbers-III.
01:00

Rutte reageert op de dood van journalist Khashoggi

Minister-President Mark Rutte reageert op de door de Saudische autoriteiten bevestigde dood van journalist Jamal Khashoggi. De premier doet dit tijdens een persconferentie op de P4G-Top in Kopenhagen.
01:40

In Irak geboren model in Nederland met dood bedreigd

Het uit Irak gevluchte model Wahhab Hassoo (23) wordt in Nederland met de dood bedreigd. Dat liet Hassoo zelf weten in het NTR-programma De Nieuwe Maan. Influencers die in Irak op sociale media een moderne levensstijl laten zien, moeten al langer vrezen voor hun leven. Nu blijkt dat ze ook in Nederland niet veilig zijn. Het model trok zich daarom terug uit de modellenwedstrijd Men Universe.

Korte Reportage

02:18

Koningspaar op belangrijk staatsbezoek in Engeland

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn op staatsbezoek in Engeland. Gezien de Brexit en de banden tussen het Britse en Nederlandse koningshuis, is het een belangrijk bezoek.
01:47

Marlies schrijft ruim 1100 militairen een kerstkaart

Marlies Heijboer (31) stuurt alle militairen die tijdens de feestdagen op missie zijn een kerstkaart. Dat zijn er ruim 1100. Maar dat kost haar 'geen moeite'.
01:33

Plannen voor nieuwe kerk in Almere

Tegen alle landelijke trends in, stijgt de populariteit van de katholieke kerk in Almere gestaag. Het gaat zelfs zo goed met de Sint Bonifatius-parochie dat er een nieuw katholiek kerkgebouw komt.
01:26

Ongeloof na winnen villa

Hans Jager uit Drachten, die vrijdagavond bij een verloting van voetbalvereniging Eenrum in Groningen een vakantiewoning won, is erg blij met zijn prijs.
01:50

Complicatiespreekuren voor mislukte fillers

Het Erasmus MC heeft complicatiespreekuren voor mensen met mislukte fillers. Enkele honderden patiënten komen jaarlijks langs. Hun rimpelvullers hadden niet het gewenste effect.
01:24

Militairen vertrekken 'over-uitgerust' naar Noorwegen

Militairen vertrekken vanaf Eindhoven Airport met een KDC-10 tank- en transporttoestel naar Noorwegen om deel te nemen aan de NAVO-oefening Trident Juncture.