'Stop met het martelen van zwanen'

4 juli 2018

Zuid-Holland wil zwanenjacht toestaan met priem, hond en havik. Dierenarts Saskia van Rooy is hier fel op tegen.

Alle afleveringen

02:32

Robin laat zich niet uit het veld slaan

De 20-jarige Robin uit Alphen aan den Rijn gooit ondanks haar beperking de handdoek niet in de ring. Hiermee hoopt ze anderen te motiveren.
02:07

Fotograaf geeft grofvuil nieuw leven

George Maas is fotograaf en geeft gedumpte zitmeubels bij het grofvuil een 'tweede leven'.
02:01

Jacques zet met privéknop alle stoplichten op rood

Als Jacques Coumans uit Amstenrade op deze privéknop drukt, springen alle lichten op de kruising op rood en kan hij de straat op rijden. Zonder knop is het voor hem niet te doen om veilig met aanhanger de kruising voor zijn huis over te steken.
02:00

Natuurkundige wil de nauwkeurigste klok ter wereld maken

Een klok die zó nauwkeurig is dat hij op de leeftijd van het heelal - 14 miljard jaar - slechts één seconde uit de pas loopt. Natuurkundige Florian Schreck, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, krijgt samen met collega’s 10 miljoen euro van de Europese Unie om zo’n super accurate klok te bouwen en op de markt te brengen.
01:55

Koos (63) is een kendo-vechter

Overdag is Koos van Hattum een schooldirecteur, maar 's avonds is hij een kendo-vechter. In Rotterdam geeft hij les in de Japanse vechtsport.
02:23

Wibi Soerjadi viert Mickeys 90ste verjaardag

Mickey Mouse wordt op 18 november 90 jaar. Wibi Soerjadi vierde gisteren samen met de grootste Mickey Mouse-fans van Nederland deze feestelijke gebeurtenis in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. De tentoonstelling waarbij achttien kunstenaars op diverse wijze met Mickey aan de slag zijn gegaan, is tot zondag 4 november te zien in de Beurs van Berlage en is gratis toegankelijk voor iedereen.
01:41

Davinia koopt haar broer uit gevangenis in Nepal

De Nederlandse Ruben Coppoolse zat vast in Nepal, omdat hij zijn visum niet op tijd had verlengd. Met een crowdfundingsactie is het zijn moeder en zus gelukt om hem na vierentwintig dagen weer naar Nederland te halen.
01:36

Nederlands stel heeft wereldberoemde cavia's

Ted en Chantal zijn de beheerders van het Instagramaccount titorenogpigs. Daar hebben ze nu bijna honderdduizend volgers die dagelijks hun drie cavia's bekijken.
01:36

Veilinghuis bestaat 200 jaar

Veilinghuis de Zwaan in Amsterdam bestaat 200 jaar en is een van de oudste veilinghuizen in Nederland

Vergelijkbare shows