Snel Nieuws

01:07

Automonteur scheurt in Porsche van klant

Een vrouw uit Wales heeft ontdekt dat een automonteur is gaan scheuren met haar Porsche Boxster, die ze had binnengebracht voor onderhoud. Jane Symonds kwam daarachter toen ze haar auto terugkreeg en merkte dat het benzinepeil met een kwart was gedaald.
00:29

Laatste beelden Khashoggi in Istanboel

De kritische journalist Jamal Khashoggi bij aankomst op het terrein van het Saoedische consulaat in Istanboel. Kort daarna is hij vermoord in het gebouw.
01:13

Moordmuizen doden jaarlijks miljoenen vogels op Brits eiland

Ruim honderd jaar geleden namen zeelieden per ongeluk muizen mee naar het eiland Gough, dat onderdeel is van het Britse overzeese gebied Sint-Helena, in de Zuidelijke Atlantische Oceaan. Nu vormen de knaagdieren een bedreiging voor de vogels op het eiland.
00:47

Vloer stort in bij Amerikaans studentenfeest

Tijdens een studentenfeest in een clubhuis van de Amerikaanse Universiteit van Clemson zakten gisteren tientallen mensen door een vloer. Volgens een plaatselijke agent sprongen feestvierders hard op de muziek. Daar was de vloer niet tegen bestand, dus kwamen de studenten in de kelder terecht.
00:50

Rome getroffen door heftige hagelstorm

Op zondagavond is het noodweer losgebarsten in de Italiaanse hoofdstad Rome. Veel mensen zaten vast in hun auto door het noodweer. Volgens Italiaanse media is de storm het begin van een pittige winter.
00:44

Zo gaat het stadion van FC Barcelona eruitzien

FC Barcelona heeft zaterdag een video op Twitter geplaatst waarin de plannen voor het vernieuwde Camp Nou te zien zijn. De capaciteit van het stadion groeit van 99.000 naar 105.000 plaatsen.

Korte Reportage

00:41

Rijen in Canada voor eerste legale cannabis

Canada is het eerste westerse industrieland dat cannabis voor recreatief gebruik heeft gelegaliseerd. In de oostelijke provincies Newfoundland en Labrador werd rond middernacht de eerste legale wiet verkocht.
00:48

NASA-astronaut Nick Hague over noodlanding

NASA-astronaut Nick Hague en zijn collega Aleksej Ovtsjinin maakten vorige week donderdag een noodlanding. Zij waren onderweg naar het internationale ruimtestation ISS.
00:33

Piloot overleden na crash in woning

Een piloot is om het leven gekomen na een crash in een woning in Arizona, VS.
00:47

Meghan Markle zwanger: 'Dit is geweldig'

Meghan Markle (37), de echtgenote van de Britse prins Harry (34), is zwanger. Dat heeft Kensington Palace vanmorgen bekendgemaakt. De baby, die in de lente van 2019 wordt verwacht, wordt het eerste kindje voor Meghan en Harry die eerder dit jaar trouwden.
02:48

Rondleiding in ebola-centrum van Artsen zonder Grenzen

Rondleiding in ebola-cetrum van Artsen zonder Grenzen
00:59

Juwelen van Franse koningin Marie Antoinette onder de hamer

Bij het Amerikaanse Sotheby's worden komende maand de juwelen van de Franse koningin Marie Antoinette geveild. De verwachting is dat het pronkstuk - een broche met een grote parel - zeker één miljoen dollar oplevert.

Hoe zit dat?

01:31

Waarom smelt satelliet niet tijdens reis naar zon?

Morgen gaat het gebeuren: de Amerikaanse satelliet Parker Solar Probe reist naar de zon. In november komt hij daar aan. Het doel? Het ruimtevaartuig moet ons meer leren over de atmosfeer van de zon. Hoe kan het dat de satelliet niet smelt?
02:08

Op deze 3 manieren kunnen de jongens worden gered

Er zijn drie mogelijkheden waarop het Thaise voetbalteam gered kan worden.