Van onze Redactie

03:29

Hoe reëel zijn de megaplannen van batterijenkoning Koolen?

Duizenden werknemers en een fabriek van 60 hectare groot: de plannen van batterijenproducent Lithium Werks liegen er niet om. En als het aan directeur Kees Koolen ligt komt alles in Twente. Journalist Gerben Kuitert legt uit hoe serieus de plannen moeten nemen.
03:32

‘Wat maakt die paar 100 euro op zo’n dure bruiloft uit?’

Wie wil trouwen in onze regio doet er goed aan de prijzen van verschillende gemeenten te vergelijken. De verschillen zijn namelijk groot. Vooral wie goedkoop ‘Ja’ wil zeggen, kan er zijn voordeel mee doen. Verslaggevers Arjan te Bogt en Kelly Adams bespreken dit fenomeen en het zogenaamde ‘trouwtoerisme’ dat in deze regio ontstaat in een nieuwe aflevering van Van onze redactie.
03:20

‘Een serieaanrander pakken, hoe moeilijk kan dat zijn?’

Zeker twintig Twentse vrouwen zijn de afgelopen weken tussen Enschede en Hengelo betast door een aanrander. Telkens fiets hij pal naast zijn doelwit, maar toch is er nog geen duidelijk signalement van de man. Journalist Lucien Baard legt uit hoe dat kan, en waar de politie op hoopt.
02:34

Koning en koningin in Twente: ‘Iets vragen is not done’

Koning Willem Alexander en koningin Maxima bezochten deze week Twente. De een ging naar Hengelo, de ander was te gast in Enschede. Maar profiteert een stad van koninklijk bezoek? En hoe is het voor een verslaggever om ze een dag te volgen? Mag je ze bijvoorbeeld vragen stellen? Verslaggever Kelly Adams bespreekt het met Arjan te Bogt in Van Onze Redactie.
02:32

Windmolens: waarom wel in Duitsland en niet in Twente?

Overal zien we windmolens staan. Langs de A1 bij Deventer, op diverse plekken in de Achterhoek en vlak over de grens in Duitsland. Maar in Twente staat geen een windmolen. Waarom niet? Journalisten Kelly Adams en Leo van Raaij bespreken dit tijdens een nieuwe aflevering van Van Onze Redactie. Een speciale aflevering dit keer, met publiek. Het is namelijk de Week van de Krant en een groep lezers loopt een dag mee op de redactie van Tubantia.
03:03

Een hand op je borst, hoe erg is dat?

Wat is seks en wat is ongewild? Uit onderzoek van de GGD Twente blijkt dat vooral meisjes in de regio nog regelmatig te maken hebben met seksueel ongewenste ervaringen. Journalisten Angelique Kunst en Fardau Wagenaar vragen zich af waar de grenzen liggen.

Hoe zit dat?

Oer Voetbal Vlogs

04:02

'Enschedese Cristiano Ronaldo' geweigerd in de VS

Mohammed Taha, bekend als lookalike van Cristiano Ronaldo, kreeg een promotieklus in de Verenigde Staten maar kwam tot zijn verbazing het land niet in. De reden? Zijn visumaanvraag is afgewezen. Taha zelf heeft er amper woorden voor.
02:13

Oer ontmoet Bizzey: 'Teruggekomen voor zoontje'

De Turkse Tukker Ugur Zevfi maakt (voetbal)vlogs die wekelijks te zien zijn op Tubantia.nl. Deze week gaat hij in gesprek met Bizzey, de Amersfoortse rapper die met Yellow Claw de hele wereld over vloog, terwijl hij met zijn debuutalbum Blood for Mercy nummer één stond in de Amerikaanse hitlijsten. Hij verbleef enige tijd in de States, maar richt zich tegenwoordig op een solocarrière in eigen land: ‘Ik ben teruggekomen om mijn zoontje te zien opgroeien’.
05:01

Oer ontmoet Supergaande: Monica Geuze of Ronaldo?

De Turkse Tukker Ugur Zevfi maakt voetbalvlogs die wekelijks te zien op Tubantia.nl. Deze editie daagt hij Supergaande ( Nesim Najih& Qucee) uit voor een voetbalquiz.
02:37

Oer praat met Mark Rutte over voetbal

Tijdens zijn werkbezoek aan Enschede ging Mark Rutte in gesprek met voetbalvlogger Oer.
08:42

EMOS-thuis en speedsoccer vanwege code rood

De Turkse Tukker Ugur Zevfi neemt je in mee de kleedkamer in! Iedere week maakt hij onder de naam Oer Voetbal Vlogs een vlog die te zien is op Tubantia.nl en op zijn eigen YouTube-kanaal.
06:36

De 12 broers van SC Enschede Zaterdag 2

De Turkse Tukker Ugur Zevfi neemt je in mee de kleedkamer in! Iedere week maakt hij onder de naam Oer Voetbal Vlogs een vlog die te zien is op Tubantia.nl en op zijn eigen YouTube-kanaal.

Verhaal van de Dag

02:05

Twents getint Oranje toch op WK Voetbal?

Doodsaai zo'n WK voetbal zonder Oranje? Niet getreurd, het Nederlands team is er komende week gewoon bij!
02:52

Sneakpreview: nieuwe Decathlon Enschede

Na een maandenlange verbouwing opent megasportzaak Decathlon woensdagmorgen eindelijk haar deuren in Enschede. Wij namen vast een kijkje.
02:58

Brama: Oude tijden FC Twente zijn geweest

Wout Brama is terug bij FC Twente. Wij spraken het 'kind van de club'
02:47

Sinterklaas op inspectie in Hengelo

De Sint was deze week even in Hengelo voor een ‘inspectierondje’...
02:53

Baan lek tijdens NK Curling in Vriezenveen?

Nog nooit stond Vriezenveen zo in de belangstelling als deze vrijdag. De reden? Het allereerste Open NK Curling op natuurijs. „Fantastisch.” Beelden: Koen Francken
03:04

Twentenaren ademloos bij Helene Fischer

Ruim 50.000 bezoekers bij de vijf concerten van Duitse superster Helene Fischer in Oberhausen.

Ballen verstand

04:25

Ballen Verstand week 40

Clubwatchers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde blikken vooruit op de wedstrijden van Heracles Almelo en FC Twente en bespreken de actualiteit in de rubriek De Ballen Verstand. Deze week bij Heracles: weet trainer Frank Wormuth echt niet hoe hoog zijn ploeg staat? En FC Twente: wie moet Wout Brama vervangen? En waarom schakelt de club een headhuntersbureau in voor een nieuwe directeur?
05:01

'FC Twente bijna uit ellende, Heracles blijft in top 3'

Clubwatchers Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar kijken vooruit richting de komende speelronde van Heracles en FC Twente.
04:09

'Rafael Ramos is een ongeleid projectiel'

Clubwatchers Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar kijken vooruit richting de komende speelronde van Heracles en FC Twente. Heracles staat vierde met een bizar doelsaldo en FC Twente gaat misschien switchen op de rechtsback-positie.
04:33

‘Ik denk niet dat de wedstrijd tegen Dordrecht doorgaat’

Clubwatchers Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar kijken vooruit richting de komende speelronde van Heracles en FC Twente. Deze week is het de vraag of de wedstrijd van FC Twente tegen Dordrecht überhaupt wel door gaat.
04:43

Ballen Verstand Week 35

Clubwatchers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde blikken vooruit op de wedstrijden van Heracles Almelo en FC Twente en bespreken de actualiteit rondom de transferdeadline
05:01

‘Ik zou Kuwas verkopen bij een goed bod’

Wat kunnen we verwachten van FC Twente en Heracles het aankomende weekeinde? Voetbalwatchers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde kijken vooruit.

Snel Nieuws

00:29

Hennepkwekerij met 750 planten ontdekt in Hengelo

De politie is ontruimt een grote hennepkwekerij aan de Hertzogweg in Hengelo. Beeld: Jack Huygens.
00:27

Kunstwerk De Oermoeder piece de resistance in Diepenheim

Op Erve De Helle is een vier meter hoog kunstwerk, genaamd De Oermoeder, geplaatst in het kader van Kunstmoment. Beeld: Lenneke Lingmont.
00:30

Steekpartij in Enschede: Wilminkplein hermetisch afgesloten

Aan de Van Lochemstraat in Enschede heeft een steekpartij plaatsgevonden. Beeld: Dennis Bakker.
01:04

'Kind zwaargewond, door ongeluk met paardentrailer'

Beeld: sps media
00:54

Bentelo-speler struikelt, BWO'er scoort met prachtige stift

Een voetballer van Bentelo heeft ruzie met de bal, een BWO-speler maakt een knappe stiftgoal en een RKZVC'er laat de keeper kansloos met een heerlijk schot in de bovenhoek. Er viel afgelopen weekeinde genoeg te beleven in het regionale amateurvoetbal. Herbeleef de meest bijzondere momenten in de video.
00:34

Supporters MVV hardhandig aangepakt door ME

Twee supportersbussen met MVV-fans zijn voor de wedstrijd tegen FC Twente onder politiebegeleiding terug gegaan naar Maastricht. In Deventer werd een korte stop ingelast, waarbij supporters niet meer terug wilden in de bus. Enkele supporters werden keerden zich tegen de politie, waarna de mobiele eenheid met de wapenstok klappen uitdeelde.

Korte Reportage

00:58

Op het BikePark in Holten zijn alle fietsers welkom

Of je nou beginner bent of al ervaren: op het nieuwe BikePark in Holten is voor ieder wat wils. Beelden: Lars Smook
01:23

Afgekickte Ahmet doorbreekt Turks taboe met boek

Ahmet Turkmen was 18 jaar verslaafd aan harddrugs, maar is nu afgekickt en schreef een boek. Dat heet taboe en gaat over verslaving binnen de Turkse gemeenschap. Beeld: Joost Dijkgraaf en Cees Elzenga
02:05

Nabeschouwing: Fardau en Leon over Pusic, Aitor en Hölscher

Twente stelde zwaar teleur tegen MVV (0-1). Fardau en Leon waren erbij en komen tot de conclusie dat je met de elf van zondag niet gaat promoveren. Wat er nog meer opviel na de tweede nederlaag van het seizoen? Op social media was de kritiek op trainer op Marino Pusic snoeihard. Is dat terecht of niet? De nabeschouwing. Beelden: Fardau Wagenaar
01:28

"Ik moet in een huis wonen, maar dat is niet mijn cultuur"

De familie Hendriks zijn woonwagenbewoners in Enschede, maar moeten van de gemeente in een huis gaan wonen, omdat er niet genoeg woonwagenkampen zijn. Als protest houden ze hun illegale woonwagenplaats bezet. Beeld: Carlo ter Ellen.
02:05

Sportclub Enschede

Sportclub Enschede wil het publiek weer naar het sportpark lokken. De huidige vierdeklasser heeft het zondagvoetbal ingeruild voor spelen op zaterdag. Dat is wennen bleek zaterdag bij de thuiswedstrijd tegen Achilles Enschede.
02:57

Zien en gezien worden op Military in Boekelo

Het is zien en gezien worden op de Military in Boekelo. Tienduizenden mensen genoten zaterdag van het prachtige nazomerweer, het bier, de paardensport en natuurlijk van elkaar. Wij namen een kijkje.