Interviews en reacties

01:57

Ten Dam: "Je wint of je gaat dood"

Als het aan Laurens ten Dam (37) ligt, die zondag als veertiende eindigde in de Giro d'Italia, stopt hij voorlopig nog niet met fietsen.
02:22

'Broekie' Oomen pakt negende plek

Sam Oomen bleef er vrij rustig onder, maar het grote rondetalent van Sunweb is wel degelijk trots op zijn negende plaats in de Giro. Een dag voor de finish in Rome zegt hij: ,,Ja, dit is mooi.”
02:33

'Trotse' Dumoulin op tweede plek

De 27-jarige renner van Sunweb was 'trots' na drie weken afzien in de Giro. ,,Ik ben hartstikke trots. Het was een heel zware editie. Een vreemde, zware Giro. Ik mag extra trots zijn dat ik overeind ben gebleven.''
00:58

Weigert Dumoulin hand van Froome?

Dumoulin lijkt rozetruidrager Froome te negeren, vlak na de finish van gistermiddag.
02:03

Poels: Dumoulin was de grootste concurrent

Met een 'high five' met ploeggenoot Wout Poels reed Chris Froome zaterdag in Cervinia over de finish na de laatste bergetappe in de Ronde van Italië. De Sky-ploeg, inclusief Poels, had alle aanvallen van Tom Dumoulin afgeslagen. Daardoor kan Froome zich zondag in Rome voor het eerst laten huldigen als winnaar van de Giro.
01:47

'Ik was zo moe en naar de klote'

Tom Dumoulin is tevreden met zijn tweede plaats in de Ronde van Italië. Dumoulin probeerde op de slotklim van alles om weg te rijden bij Chris Froome. Hij koos vijf keer de aanval, maar hij wist de drager van de roze trui niet te lossen.

Analyses en voorbeschouwingen

00:54

Hier eindigt de Giro vandaag

De laatste etappe van de Giro d'Italia eindigt zondag in Rome.
03:55

Voorbeschouwing op slotstuk Giro

Hidde van Warmerdam en Thomas Dekker bespreken de laatste rit in de Giro d'Italia
04:49

Thomas Dekker: Dit jaar een betere Dumoulin gezien

Met alleen de slotrit naar Rome nog te gaan, stelde Chris Froome in Cervinia zijn eerste eindzege in de Giro zo goed als veilig. Dumoulin moet na zijn winst van vorig jaar nu genoegen nemen met de tweede plaats, op 46 tellen van de Brit.
05:08

Voorbeschouwing 20e etappe van de Giro

Dit is de voorbeschouwing van etappe 20 in de Giro d'Italia.
05:20

Nabeschouwing van etappe 19

Hidde van Warmerdam en Thomas Dekker bespreken de 19de etappe waarbij Froome op waanzinnige wijze naar de finish soleerde.
04:06

Thomas Dekker: Alles is nog mogelijk

Thomas Dekker is 'een verwarde man' na de etappe van gisteren. Het ontbreekt volgens hem aan alle logica. Alles ligt nog open.

Samenvattingen Giro

02:46

Dit was de Giro d'Italia 2018

De Giro d'Italia 2018 is tot een einde gekomen. Vanuit Jeruzalem tot en met Rome, wij waren erbij. Verslaggever Hidde van Warmerdam geeft een samenvatting van deze prachtige reis.
03:16

Samenvatting: de etappe van de waarheid

In de laatste bergrit gaf Tom Dumoulin alles wat hij had. In een ultieme poging voor de eindzege, en daarna nog om Sam Oomen aan een beter klassement te helpen. Dumoulin zal deze Giro niet winnen, maar toonde op weg naar Cervinia Tom Dumoulin zijn grote hart. Een samenvatting van de 20ste etappe.
03:43

Bekijk hier de Merckxiaanse solo van Froome

In de 19de etappe van de Giro d'Italia soleerde Froome zo'n 80 kilometer naar de finish. Dumoulin probeerde hem te achterhalen.
03:30

Bekijk hier hoe Dumoulin tijd terugwint op Yates

Bekijk hier de samenvatting van de etappe 18 van Abbiategrasso naar Prato Nevoso.
03:38

Samenvatting zeventiende etappe Giro d'Italia

Een samenvatting van de zeventiende etappe van de Giro d'Italia.
03:26

Dit was de 16e etappe van de Giro d'Italia

De 16e etappe van de Giro d'italia zit erop, met een hoop hoogte- en dieptepunten. Dit gebeurde er allemaal.