Dokter Rutger

Neem een kijkje bij het spreekuur van Dokter Rutger. In iedere video bespreekt hij een ander medisch onderwerp. Wat doe je bijvoorbeeld tegen een magnesiumtekort? En hoe behandel je een aft? In de video’s van Dokter Rutger word je bijgepraat over jouw doktersvragen. Leer over de oorzaak van je probleem en wat je eraan kunt doen.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
1:31

Opboeren? Dit zijn de oorzaken en de oplossingen

Opboeren kan verschillende oorzaken hebben. Dokter Rutger zet ze nog even voor je op een rijtje én geeft natuurlijk een paar oplossingen.

1:59

Dít is het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie

In alle drukte een afspraak vergeten of naar de keuken lopen en niet meer weten waarvoor: is dat gewoon vergeetachtigheid of zijn het de eerste tekenen van dementie? Dokter Rutger vertelt waar je op moet letten en hoe je het verschil herkent.

1:46

Last van trillende handen? Dokter Rutger legt uit

Iedereen kent het wel: een trillende, hand, arm of been. Geen zorgen, dit betekent niet dat er iets ergs aan de hand is. Dokter Rutger legt je in deze vlog uit wat de trillingen verergert en wat je kunt doen als het onaangenaam wordt.

1:51

Dokter Rutger legt uit wat een (te) hoge bloeddruk is

We hebben het er vaak over, maar wat is een hoge bloeddruk nou precies? Wat voor klachten en risico's brengt het met zich mee en wat kun je ertegen doen? Dokter Rutger legt het uit.

1:40

Winderigheid? Dit zijn de oorzaken én oplossingen

Winderigheid kan veel verschillende oorzaken hebben. Dokter Rutger zet de mogelijke medische oorzaken op een rijtje. Daarnaast verteld hij ook nog was je ertegen kan doen.

1:28

Hoe je een burn-out door thuiswerken kunt herkennen

Inmiddels werken we al meer dan een jaar thuis en dit kan veel stress opleveren. Stress kan resulteren in een burn-out. Hoe herken je daar de signalen van? Dokter Rutger legt uit wat de symptomen van een burn-out zijn.

Meer video's

Gerelateerde series