Korte Reportage

Korte reportages over het nieuws uit Utrecht en omstreken.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
1:32

De Limes (noordgrens van het Romeinse Rijk) is werelderfgoed

Minder zichtbaar dan de Taj Mahal of zelfs de molens bij Kinderdijk, maar vanaf dinsdag is ook de Nederlandse Limes (de noordgrens van het Romeinse Rijk) werelderfgoed. Een eretitel, vindt de Utrechtse archeoloog Erik Graafstal. ,,Maar het wordt hier nooit zo druk als in Giethoorn.’’

2:07

Leven als jager en verzamelaars

Leven zoals onze verre voorouders: jagen, zelf vuur maken, manden vlechten en leerlooien. Het is mogelijk, laat Lucia Ros (32), ondernemer uit Zoetermeer, zien in Nieuwegein. Ze kruipt graag in de huid van jagers en verzamelaars en ‘reist’ 10.000 jaar terug in de tijd: ,,Omarm je innerlijke oermens.’’

3:10

De 4 mooiste plekken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Verslaggever Wim Langejan laat ons de de vier mooiste plekken zien rondom de Hollandse Waterlinie in Utrecht.

1:57

Hobbyrubriek: Ravenna is Dungeons & Dragons spelleider

Het is eigenlijk één groot verhaal dat je samen maakt en speelt. Ravenna uit Vianen en haar vrienden spelen samen het verhalen vertelspel Dungeons & Dragons. De mogelijkheden zijn oneindig en dat maakt het volgens Ravenna nou precies zo leuk.

1:44

Ruben (29) heeft verzameling Disney items

Bijna iedereen heeft wel een hobby. En altijd met een verhaal. Vandaag: Ruben Sondorp (29), theatermaker en keukenhulp uit Veenendaal. Hij heeft een woning gevuld met meer dan 100 vrolijke Disney spullen: ,,Mijn verzameling past nog maar net.”

2:13

Zo gaat het eraan toe in de meldkamer van de politie Utrecht

De RSC-meldkamer van de politie Utrecht (Midden-Nederland) is de meldkamer waar alle telefoontjes binnenkomen van mensen die 0900-8844 bellen (geen spoed, wel politie). Dit is de 'onbekende meldkamer' van de politie waar dagelijks maar liefst tussen de 2000 tot 4000 telefoontjes binnenkomen.

Meer video's

Gerelateerde series