Korte reportage

Korte reportages over het nieuws uit het Groene Hart.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
1:31

Waterschap gaat strijd aan met rivierkreeftenplaag

Delfland zet een nieuwe stap in de bestrijding van exotische rivierkreeften, die met hun graaf- en vreetgedrag schade toebrengen aan oevers en de waternatuur. Bij wijze van proef worden de dieren de komende jaren op drie plaatsen in het werkgebied van het waterschap weggevangen.

1:18

Tijdcapsule van 25 jaar oud geopend

Kunstenaar Frits Garenfeld ontwierp in 1996 het kunstwerk de Hoorn des Tijds geplaatst in Alphen aan den Rijn. Op 1 oktober 2021 zijn er 25 jaar verstreken en werd de tijdcapsule geopend.

2:00

Prinses Beatrix opent Molenviergang Aarlanderveen

Prinses Beatrix opent vrijdagmiddag 1 oktober de gerestaureerde Molenviergang in Aarlanderveen. De vier molens van de molengang in Aarlanderveen werken samen om trapsgewijs overtollig water uit een laaggelegen polder omhoog te malen en in de rivier de Oude Rijn te spuien.

2:03

Kleinste museum van Nederland in Schoonhoven

Het is een oud urinoir dat onder architectuur is gebouwd. Een Schoonhovense huisarts vond dat het mannenplashuis bewaard moest blijven en zamelde tijdens zijn afscheid geld in voor het behoud ervan. We zijn inmiddels alweer jaren verder, maar nu is het dan verbouwd tot minimuseum en gaat het open.

0:48

Drukte in Woerden om afsluiting A12

De A12 gaat anderhalve week op slot voor werkzaamheden. In Woerden zal het daardoor nog drukker zijn dan normaal.

1:26

Spreeuwen geven indrukwekkende luchtshow boven Gouda

Hans Tibben gaat iedere avond kijken naar de spreeuwendans aan de rand van Gouda. Duizenden vogels vliegen in de meest uiteenlopende patronen door de lucht en dat geeft een prachtig beeld.

Meer video's

Gerelateerde series