Snel Nieuws

Snel op de hoogte van het politieke nieuws.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
3:42

Motie leenstelsel: 'Vanochtend champagne gepopt'

Het was vannacht een feestje voor studenten. De Tweede Kamer heeft nog in de late uurtjes een motie aangenomen over het afschaffen van het leenstelsel.

7:11

Twee miljard voor koopkracht, leraren en politie

Premier Rutte moest gisteren flink onderhandelen om tot aanpassing van de begroting te komen. Uiteindelijk kwam hij de Kamer tegemoet over de verhoging van de zorgsalarissen, toch grotendeels betaald door winstbelasting van grote bedrijven.

0:37

Verhoging zorgsalaris betaald uit vennootschapsbelasting

Demissionair premier Mark Rutte komt de Kamer tegemoet: de verhoging van de zorgsalarissen wordt alsnog voor een deel betaald vanuit de vennootschapsbelasting, precies wat de aangenomen motie ook voorschreef.

1:33

Rutte: Geen harde toezegging compensatie toeslagenaffaire

Rutte wil nog altijd geen harde toezeggingen doen over wanneer de slachtoffers van de toeslagenaffaire gecompenseerd worden. Dat valt verkeerd bij onder anderen Marijnissen (SP), die het 'onuitlegbaar noemt'. ,,Dat is wel het minste dat u voor deze mensen kunt doen.''

2:04

Rutte: Idioten die drugs gebruiken houden systeem in stand

Geert Wilders (PVV) vindt dat iedereen die harddrugs gebruikt mede verantwoordelijk is voor alle ellende die over Nederland wordt uitgestort. Hij wil dat gebruikers dan ook 'keihard worden aangepakt', en snapt niet dat het in bezit hebben van een kleine hoeveelheid harddrugs geen vervolging plaatsvindt. Dat moet anders, vindt hij. Demissionair premier Mark Rutte is het met hem eens en noemt drugsgebruikers 'idioten', maar kan geen toezeggingen doen met betrekking tot het opschalen van de capaciteit van de opsporingsinstanties.

4:33

Tweede dag Beschouwingen: Rutte onderhandelt met Kamer

Tijdens de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen zijn vandaag de pijlen op demissionair premier Rutte gericht.

Meer video's

Gerelateerde series