Sophia Zoekt Verder

In Sophia Zoekt Verder laat ik je de verschillende kanten van kanker zien waar je maar weinig over hoort om zo de beeldvorming over kanker meer compleet te maken.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
9:38

#8 'Ik zou mijn hersentumor voor geen goud willen missen'

Als je kanker hebt gehad, dan blijft het vaak je hele leven bij je. Sophia kreeg in 2011 borstkanker, waarna ze een dubbele amputatie én dubbele reconstructie onderging. Kanker heeft haar leven twee keer overhoop gehaald en zelfs nu moet ze nog dealen met de gevolgen ervan. In de laatste aflevering van Sophia Zoekt Verder vraagt Sophia artsen en patiënten naar hun hoop voor de toekomst. Heeft kanker hun leven ten goede veranderd?

8:43

#7 Sabine raakte haar baan kwijt door borstkanker

Het krijgen van kanker heeft invloed op alle aspecten in je leven, dus ook op je werk. Er bestaan veel problemen rondom werk en kanker. Zo hebben kanker-overlevers 1,5 keer meer kans hebben om werkloos te zijn! In aflevering 7 doet Sophia onderzoek naar kanker & werk en de problemen én oplossingen die hiermee gepaard gaan.

8:34

#6 Van kanker krijg je goede vrienden

Kanker krijg je nooit alleen. Het heeft invloed op alles en iedereen in je omgeving. Sophia heeft twee keer kanker gehad en het wordt al snel duidelijk wie er echt voor je is en wie het laat afweten. Het is ook lastig, want hoe ben je nou een goede vriend voor iemand die kanker heeft?

11:24

#5 Het tweesporenbeleid bij behandeling van kanker

De vijfde aflevering van Sophia Zoekt Verder richt zich op het tweesporen beleid. Dit betekent dat je naast behandelingen van het ziekenhuis ook een niet-regulier spoor kunt volgen waarin andere behandelingen mogelijk zijn. De behandelingen tegen kanker zijn namelijk erg heftig. Chemotherapie, opereren, bestralingen... Het zijn ingrepen die kunnen genezen, maar ook veel kapot kunnen maken en regelmatig zorgen voor blijvende schade. Dus wat gebeurt er allemaal buiten het reguliere spoor van ziekenhuizen?

11:57

#4 Kanker is een industrie

In aflevering 4 van Sophia Zoekt Verder gaat het over behandelingen van kanker die vaak ontzettend duur zijn. Terwijl kankerpatiënten proberen te genezen, zijn er bedrijven die veel geld aan hun ziekte verdienen. Staat patiënten nog wel centraal, of gaat het de farmaceuten en de industrie vooral om geld verdienen? Dat gaat Sophia in deze aflevering onderzoeken!

13:35

#3 Kanker is slecht voor je seksleven

In deze derde aflevering gaat het over intimiteit, seks en kanker. Blijkbaar denken we daar maar weinig over na, maar eigenlijk is het heel logisch. Seks en kanker is voor veel mensen een ongemakkelijke combinatie, waardoor je seksleven enorm beïnvloed kan worden. Daarom draait deze aflevering om de vraag: is kanker slecht voor je seksleven?

Meer video's

Gerelateerde series