Ferry Mosch als bouwer en als wandelaar.
Volledig scherm
Ferry Mosch als bouwer en als wandelaar. © DG / Paul Rapp

Ferry bouwt Wedren op en af, en loopt tussendoor 200 kilometer: ‘Begon met een weddenschap’

NIJMEGEN - Ferry Mosch (41) is misschien wel de man die het langst op de Wedren te vinden is in de zomer. Hij bouwt het Vierdaagseterrein op, loopt de Vierdaagse en breekt daarna het terrein weer af. Dit jaar loopt hij voor de vierde keer de 50 kilometer. ,,Het begon allemaal met een weddenschap.”

Ferry Mosch, als wandelaar.
Volledig scherm
Ferry Mosch, als wandelaar. © Paul Rapp
Quote

Met kippenvel loop ik de dorpen in. Fantas­tisch. En dan de Via Gladiola. Allemaal vrouwen die je bloemen geven.

Ferry Mosch

Al zestien jaar lang bouwt Mosch samen met zijn team uit Alkmaar het Vierdaagseterrein op. Bij de honderdste Vierdaagse werd hij uitgedaagd zelf eens mee te lopen. ,,Het begon met een weddenschap met de Vierdaagse-organisatie. Die dacht dat ik wel eerder uit zou vallen, na al dat werken”, zegt hij. 

Het tegendeel gebeurde: Mosch werd aangestoken door het Vierdaagsevirus en loopt nu voor de vierde keer mee. ,,Met kippenvel loop ik de dorpen in. Ik vind het fantastisch. En dan de Via Gladiola. Allemaal vrouwen die je bloemen geven.”

De opbouw van het terrein is een zware klus. Mosch is al sinds 4 juni in Nijmegen te vinden. Eerst werkte hij ruim vier weken op Heumensoord, daarna twee weken op de Wedren. ,,Maandag half 8 ’s avonds was het klaar, dinsdagnacht om kwart over twee ging mijn wekker om aan de eerste 50 kilometer te beginnen.”

Bietensap en ruccola
Hoe houdt hij dat vol? Mosch vertelt zijn geheim. ,,Eén maand van tevoren begin ik met het drinken van bietensap. Iedere dag één glas. En eet ik veel rucola.” 

Mosch neemt zaterdag één dagje vrij en is zondag weer van de partij om het terrein af te breken. Dat gaat nog zo’n drie weken duren.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement