Zakkenrollers actief.
Volledig scherm
Zakkenrollers actief. © DG

Politie gebruikt loktelefoons en undercovers om zakkenrollers op Vierdaagsefeesten te pakken

NIJMEGEN - De politie heeft de afgelopen week tijdens de Vierdaagsefeesten met gebruik van lokmiddelen meerdere zakkenrollers op heterdaad kunnen betrappen. Daarbij werden onder meer loktelefoons en undercover-agenten ingezet.

Dat meldt een woordvoerster van de politie: ,,Op basis van voorgaande jaren is gebleken dat bij evenementen als de Vierdaagsefeesten zakkenrollers volop hun kans zien om hun slag te slaan. Daarom hebben we dit jaar verscherpt toezicht gehouden op dit fenomeen.”

Lichtkranten

Dat gebeurde door zichtbare maatregelen: zo werd op lichtkranten op diverse plekken in de Nijmeegse binnenstad aangekondigd dat zakkenrollers actief waren. Tegelijkertijd opereerde de politie ook op andere - minder zichtbare - vlakken, vervolgt de woordvoerster: ,,Onopvallende en speciaal opgeleide politiespotters gingen de straat op met extra aandacht voor gedrag van personen die zich verdacht ophielden en bewogen.”

Tot slot koos de politie deze keer voor technische hulpmiddelen. Aan de hand van zo'n dertig camera's in de binnenstad konden agenten vanuit de controlekamer van het politiebureau een oogje in het zeil houden bij de drukke podia. Doordat de beelden scherper dan ooit zijn, lukte het de politie om meerdere zakkenrollers aan de hand van de camera's vast te leggen en traceren. 

Telefoons met een zender

Ook is gekozen voor lokmiddelen, zoals telefoons met een zender daarin: ,,Daarmee kan de politie de dader na de diefstal traceren", zegt de woordvoerster.

Hoeveel zakkenrollers deze week in totaal in de kraag heeft gevat, wordt pas volgende week bekend. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement