Totale gekte bij Snollebollekes op Waalkade: ‘Aardbeving is gemeten’

VideoNIJMEGEN - Rondslingerend bier door de lucht, een uitzinnige menigte die compleet uit zijn plaat gaat en duizenden van links naar rechts springende mensen. Het optreden van Snollebollekes op de Waalkade was er vrijdagavond een van ongekende proporties. 

De Waalkade veranderde vrijdagavond in een groot gekkenhuis. Al na zijn tweede nummer Vloer is lava doet Rob Kemps, de zanger van de ongekend populaire feestact, een bijzondere constatering als hij naar achteren loopt: ,,Nijmegen, de eerste aardbeving is gemeten’’, roept hij naar het uitzinnige publiek. 

Een megapolonaise

Dat de populariteit van Snollebollekes groot is, wordt vrijdagavond maar al te duidelijk. Kemps hoeft maar iets te zeggen of het publiek laat luidkeels van zich horen. Een megapolonaise, springende fans en hard gejuich: daar kenmerkt het optreden zich door. 

Quote

Als het nu al zo los gaat, ben ik bang dat het misgaat. Het is zo druk. Wij gaan een iets veiliger plekje opzoeken

Al twee jaar op rij is het optreden van Snollebollekes veelbesproken. Hij laat de kade alle keren al letterlijk schudden als hij het nummer Links Rechts inzet. Vrijdagavond was het gekkenhuis nog heviger dan andere jaren. Al bij feestnummers als Vrouwkes en Springen nondeju zijn de feestgangers niet meer te houden. 

Een groepje jongeren is zelfs enigszins bezorgd, als Links rechts nog niet is ingestart. ,,Als het nu al zo los gaat, ben ik bang dat het misgaat. Het is zo druk. Wij gaan een iets veiliger plekje opzoeken’’, zegt een van hen. 

De meeste feestgangers delen die zorgen niet. ,,Het is totale chaos. Maar ontzettend leuk”, zegt Sanne Teugen. 

Onze verslaggever heeft zijn best gedaan de menigte vast te leggen tijdens Links Rechts, maar kon zijn telefoon nauwelijks vasthouden.

Een vol biertje vasthouden

Mis gaat het duidelijk niet. Maar Kemps wist op de Waalkade niet eerder zo'n grote menigte van links naar rechts te laten springen. Iedereen springt mee en gaat compleet los als hij met zijn populairste nummer afsluit. Een vol biertje vast blijven houden zonder er iets uit te laten vallen is zelfs vrijwel onmogelijk. 

,,Nijmegen, jullie zijn het beste publiek ooit’’, besluit de feestzanger dan ook na zijn act. 

Snollebollekes is de afsluitende grote artiest van Matrixx Live aan de kade. Eerder trokken onder meer Vengaboys, Andre Hazes en het Feestteam daar veel publiek. 

De Snollebollekes sluiten de Vierdaagsefeesten op de Waalkade af.
Volledig scherm
De Snollebollekes sluiten de Vierdaagsefeesten op de Waalkade af. © David van Haren
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement