Volledig scherm
© ANP XTRA

4 jaar geëist tegen No Surrender-leider voor wrede afpersing Hellevoetsluis

Tegen voormalig president van motorclub No Surrender Guilio B. (43) uit Arnhem is vier jaar cel geëist voor het medeplegen van een zeer gewelddadige afpersingspoging in Hellvoetsluis in 2015. De eis heeft ook betrekking op een andere afperspoging die hij heeft bekend.

Collega-motorclublid Freddy S. (37) uit Arnhem, die met een ander een kapper en zijn echtgenote zwaar zou hebben mishandeld in Hellevoetsluis in aanwezigheid van hun 9-jarige dochter, moet van de aanklager drie jaar de cel in.

Opdrachtgever van ‘de incassopoging' Ronald P. (56) uit Hellevoetsluis hoorde twee jaar eisen. De Hellevoetse verdachte was lange tijd compagnon van de overvallen kapper. Met ruzie gingen de twee uit elkaar, waarna Ronald P. een grote geldsom eiste. Via internet verzocht hij het malafide incassobureau De Harde Hand het geld op te halen bij het latere slachtoffer. Op basis van ‘no cure no pay'. 

Als er na tussenkomst van de motorclubleden geld werd betaald, zouden de illegale geldophalers van No Surrender daarvan een derde deel krijgen. De kapper liep een slagaderlijke bloeding op toen twee louche figuren hem aan de deur om geld vroegen. Zijn partner is bijna gewurgd toen zij de politie wilde bellen. Haar telefoon is met geweld afgepakt. Beiden zijn sindsdien zeer angstig.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.