Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

75-jarig Rozenburgs echtpaar mishandeld bij woningoverval

Een 75-jarig echtpaar is vanochtend gewond geraakt bij een overval op hun woning aan de Clematislaan in Rozenburg. De verdachte is nog voortvluchtig. 

Iets voor 10.00 uur stond de overvaller met fors postuur voor de deur en dreigde met een mes. Volgens de politie sloeg hij vrijwel meteen de vrouw die opendeed. Haar  man die haar probeerde te ontzetten, kreeg vervolgens ook klappen. ,,Naar het er nu naar uitziet, is niets buitgemaakt’’, zegt een politiewoordvoerster.

Het echtpaar is gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De politie begon direct een uitgebreid onderzoek, zette een helikopter in en postte bij diverse belangrijke uitvalswegen en bij de pont naar Maassluis. Ook was een speurhond actief. Dat heeft niet tot de aanhouding van de verdachte geleid.

Zoon

In het villawijkje is de schrik groot, omdat het al de tweede keer is dat de twee bewoners het doelwit zijn van een overval. Vorig jaar februari lukte het de man met hulp van zijn zoon twee overvallers het huis uit te werken. Vanmorgen was het echter opnieuw raak.

,,Het komt nu wel heel dichtbij’’, reageert één van de buren in de overwegend door ouderen bevolkte buurt. Andere bewoners zeggen dat ze de deur al niet uitkwamen vanwege het coronavirus maar nu helemaal niet meer naar buiten durven.

De politie hoopt dat getuigen en mensen die over camera’s beschikken en de beelden willen delen zich melden. Voorzitter Rob Oosterlee van de Rozenburgse gebiedscommissie is geschokt. ,,Dat je dat nu doet is helemaal bizar. Hulpverleners hebben wel iets ander aan hun hoofd dan een overval. Ik hoop dat ze de dader snel te pakken krijgen.’’

De overvallen bewoner is een bekende in het dorp. Hij is lid van de historische vereniging en geeft regelmatig diavoorstellingen. Ook werkte hij in een hobbyzaak in het centrum.