Volledig scherm
© ANP

Aanhoudingen na posten van filmpjes zwaar vuurwerk

De politie heeft vier jonge verdachten aangehouden uit Hellevoetsluis die filmpjes op YouTube hadden gepost waarin werd geëxperimenteerd met zwaar vuurwerk. Twee van hen, allebei 19 jaar, zijn in 2016 ook al veroordeeld voor het bezit en verhandelen van illegaal vuurwerk. De twee zitten midden in hun proeftijd en hebben nu een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden in het vooruitzicht.

Agenten controleerden de jongens begin dit jaar bij het Kooisteebos in Hellevoetsluis. Zij staken op dat moment vuurwerk af en hadden een camera bij zich met daarop 80 filmpjes. Op de filmpjes was te zien hoe zij zwaar illegaal vuurwerk afsteken. Enkele van deze filmpjes waren gepost op YouTube.

Na onderzoek van de filmpjes bleek dat het tweetal in 2017 ook al meerdere filmpjes over het afsteken van illegaal vuurwerk op YouTube hadden geplaatst. Op de filmpjes was ook te zien dat verschillende grasvelden in Hellevoetsluis vernield waren door het afsteken van deze zelfgemaakte ‘bommen’. De gemeente heeft aangifte gedaan van vernieling.

De twee werden daarop, samen met hun vrienden van 21 en 24 jaar oud, aangehouden. Bij doorzoeking in een van de woningen werd bij één van de 19-jarigen 24 kilo consumentenvuurwerk aangetroffen op zijn slaapkamer.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!