Abdelkader Benali houdt woensdag 29 juni een voordracht bij de laatste viering van 800 jaar Rockanje. Hier staat hij op de foto met burgemeester Peter de Jong en streekhistoricus Bob Benschop.
Volledig scherm
PREMIUM
Abdelkader Benali houdt woensdag 29 juni een voordracht bij de laatste viering van 800 jaar Rockanje. Hier staat hij op de foto met burgemeester Peter de Jong en streekhistoricus Bob Benschop. © Margi Geerlinks

Abdelkader Benali eert Jan Toorop: ‘Hij moet een bezienswaardigheid in Oostvoorne zijn geweest’

Een van de beroemdste schrijvers van Nederland heeft een bijzondere band met de duinen van Rockanje en Oostvoorne. Abdelkader Benali brengt een ode aan de kustnatuur, waaraan een eeuw eerder een andere bekende kunstenaar ook al zijn hart verpandde.

  1. Bijzonder boek toont Schiedam in coronatijd: van Braziliaanse Assepoester tot chauffeur van Aboutaleb
    PREMIUM

    Bijzonder boek toont Schiedam in coronatijd: van Braziliaan­se Assepoes­ter tot chauffeur van Aboutaleb

    Ze liepen samen door de stille straten van Schiedam om de geschiedenis vast te leggen. Ze belden aan, ze klopten op de deur. Aan de hand van mooie verhalen en foto's hebben fotografe Margi Geerlinks en schrijver Abdelkader Benali een prachtig beeld van de jeneverstad in coronatijd gemaakt. Verhalen van échte Schiedammers en van import-Schiedammers. Van de Braziliaanse Assepoester tot de chauffeur van Ahmed Aboutaleb.