Aquapark Hellevoet sluit per direct na nieuwe stormschade

VideoHet aquapark Splash in Hellevoetsluis heeft na nieuwe stormschade per onmiddellijk de deuren gesloten. Dat heeft eigenaar Erik Hazelzet zondagmorgen bekendgemaakt.

,,De schade valt dit keer nog mee, maar we kunnen ons niet wapenen tegen windkracht 8’’, zegt Hazelzet. Tot zijn ontzetting zag hij dat afgelopen nacht door de harde wind stukken steigers losschoten en klim- en springattributen uit hun vergrendeling raakten. Het is al de tweede keer dit zomerseizoen dat er stormschade is.

Drie grote speelkussens op het Haringvliet sloegen in juni lek en ook de steiger erlangs ging kapot. Met hulp van de reddingsbrigade werden de opblaasattracties naar de kant gehaald. Hazelzet vreesde even voor eenzelfde ramp als in 2017 toen zijn aquapark door de storm zo veel schade had dat het niet meer viel te herstellen.

Begrip

Quote

We kunnen ons niet wapenen tegen windkracht 8

Erik Hazelnet

Dankzij financiële steun van de bevolking kon hij door. Maar nu is zijn park opnieuw getroffen en trekt hij de stekker voor dit seizoen eruit. ,,We zouden nog drie weken open zijn, maar dat doen we niet. Ons park in Ouddorp, in Port Zélande, blijft wel open, omdat dat beschut ligt. Ik zie het gewoon niet zitten om komende zaterdag af te wachten. Dan wordt wéér storm voorspeld. Dan zit ik nu gewoon af te wachten tot het hier weer kapot gaat. Ik hoop dat mensen begrip voor mijn besluit hebben’’

Hazelzet gaat het park de komende dagen opruimen. Hij baalt, want zijn waterpark is het grootste van heel Nederland en in de zomervakantie heel populair. Hij wil komend seizoen maatregelen nemen om herhaling te voorkomen. Zo wil hij het park een stuk opschuiven en er een golfbreker voor maken. Daarnaast overlegt de eigenaar met de gemeente Hellevoetsluis om op het strand een restaurant en speeltuin te beginnen, zodat de attractie ook bij minder weer interessant is voor recreanten en toeristen.

Volledig scherm
Het park werd ook in juni getroffen door een storm © foto aquapark

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.