Volledig scherm
Moeder Carla, zoon John, dochter Nancy en hond Carmen wonen in hun auto, die staat aan de Hekelingseweg in Spijkenisse. © Sanne Donders

Autobewoners willen niet naar de winteropvang

Het gezin uit Spijkenisse dat al sinds oktober in een auto verblijft na een burenruzie, kiest ervoor om geen gebruik te maken van de daklozenopvang van het Leger des Heils.

Quote

Ze willen helemaal niks

Gemeentewoordvoerder

Volgens een gemeentewoordvoerder zijn moeder Carla (74), zoon John (51) en dochter Nancy (45) gewoon welkom. ,,Ze weten dat ze daar terecht kunnen, nota bene tegenover de parkeerplaats waar hun auto staat. Toch kiezen ze ervoor om dat niet te doen. Ze willen helemaal niks." In de winteropvang kunnen de drie opwarmen. ,,Ze mogen daar douchen en slapen. We hebben warm eten en dekens."

Toch blijft het drietal in de auto, zelfs tijdens de koudste nachten. Hond Carmen mag de opvang niet in. Het gezin peinst er niet over om de hond ergens anders onder te brengen. ,,Carmen is alles dat we nog hebben. Die hond is ons kind", legt John uit. ,,Je laat je kind niet alleen."

Het gezin kan ervoor kiezen om beurtelings naar de opvang te gaan, zodat er altijd iemand bij de hond is. Toch doen Carla, John en Nancy dit niet.