Volledig scherm
Spijkenisserbrug © AD

Automobilisten niet meer voor een open Spijkenisser- of Botlekbrug

Automobilisten worden over enige tijd niet meer verrast door openingen of storingen van de Spijkenisserbrug en de Botlekbrug. Deze worden dan gemeld op een speciale app op de telefoon, op de borden boven de wegen en waarschijnlijk ook in de navigatiesystemen.

Raadsleden waren aanvankelijk huiverig om maximaal 40.000 euro mee te betalen aan de ruim twee ton kostende app. Maar toen ze van wethouder Igor Bal (VVD) hoorden dat deze een stuk betrouwbaarder is dan de huidige apps over brugopeningen gingen ze akkoord. Volgens Bal zorgt Rijkswaterstaat voor unieke en specifieke informatie die anderen niet hebben.

Voor het doorgeven van deze informatie aan navigatiesystemen gaat de verkeerswethouder zich sterk maken. Dat beloofde hij na een verzoek daartoe van Nissewaard Lokaal.

De matrixborden van Rijkswaterstaat boven de wegen die brugopeningen melden, staan sinds deze week weer aan. Zodra de brugopeningsvoorspeller klaar is, moet deze de borden van informatie voorzien.

De bedoeling van de app is dat mensen de Botlekbrug weer durven te gebruiken. Nu gebeurt dat vaak niet, omdat hij vaak opeens opengaat of in storing valt. Als meer verkeer over de brug rijdt, ontlast dat de Botlektunnel. Daar kiest veel verkeer van Voorne-Putten nu voor.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!