Volledig scherm
Strandgangers krijgen bericht als er in de drukte, zoals hier in Rockanje, een kind wordt vermist. © john de pater

Beach Alert voor strandgangers: Snel informatie bij vermissing, files of gevaar

De politie en de reddingsbrigades geven strandgangers in Rockanje, Oostvoorne, Ouddorp en Schouwen-Duiveland binnenkort snel belangrijke informatie over vermiste kinderen, files en gevaarlijke stromingen. Strandgasten kunnen zich daarvoor aansluiten bij het Beach Alert.

Via Facebook en Instagram informeren de politie en de reddingsbrigade strandbezoekers over zaken die spelen. Daarnaast kunnen de strandgangers ook tussen 12.00 en 21.00 uur vragen stellen over kwesties die op of op weg naar het strand spelen. ,,Daarbij blijft wel de stelregel dat als er spoed is of mensen bijvoorbeeld zien dat een dief op het strand actief is, mensen direct 112 bellen'', zegt een politiewoordvoerder. Hoewel de politie zijn best doet, kan het namelijk voorkomen dat de antwoorden niet binnen enkele minuten worden gegeven.

Onweer

Het project Beach Alert is een voortvloeisel uit de proef die in 2016 en 2017 op de stranden van Ouddorp werd gehouden. Mensen konden zich aanmelden bij een WhatsApp-dienst van de politie en de reddingsbrigade. Bij naderend onweer werd de strandgangers geadviseerd de parasol in te klappen. Ook werd gemeld als er lange files stonden naar het strand of dat het vanwege een verraderlijke onder-stroom niet verstandig was de zee in te gaan.

Van deze service werd gretig gebruik gemaakt en deze wordt nu uitgebreid. Op de FacebookpaginaBeach Alert kan men zich aanmelden en vervolgens communiceren met de politie. Dat geldt ook voor het Instagramaccount beach.alert. Wie via WhatsApp contact wil hebben met de politie over strandzaken, kan binnenkort appen naar het nummer 061000014.

De politie komt weldra met meer informatie over het nieuwe project dat in de zomer gaat draaien.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.