Volledig scherm
Gerti Bierenbroodspot toont een serie van haar archeologische kunstwerken. © Jean-Pierre Jans

Beeldentuin strikt topkunstenares met Bierenbroodspot

De kunstcommissie van de Beeldentuin Ravesteyn in Heenvliet heeft met Gerti Bierenbroodspot een topkunstenares gestrikt. Van haar zullen vanaf 24 mei twaalf beelden te zien zijn.

De 78-jarige Amsterdamse kunstenares mag ze bijna allemaal neerzetten in ruïne Ravesteyn, terwijl er in de weelderige kasteeltuin ook 120 kunstwerken van 21 andere kunstenaars komen te staan. ,,Gerti is onze blikvanger’’, zegt Carla Boucherie van de kunstcommissie.

Quote

Alles wat ik heb gezien, is opgeslagen in mijn hoofd

Carla Boucherie

Bierenbroodspot maakt beelden en schilderijen uit de ‘antieke wereld’. De beelden uit haar reizen door het Midden Oosten en het Middellandse Zeegebied graaft ze tijdens het maken van haar kunstwerken op, legt ze uit. ,,Alles wat ik heb gezien, is opgeslagen in mijn hoofd. Daar moet ik naar terug en ik zonder mij dan af, luister dag en nacht naar dezelfde muziek en ben er voor niemand.’’

De officiële opening van de 26ste Beeldentuin is op donderdag 23 mei. Daarna is de tentoonstelling tot en met 16 juni te bezoeken. Buiten ons land exposeerde Bierenbroodspot in onder meer Brussel, New York, Amman en Beiroet.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.