Volledig scherm
De biljarters aan hun biljarttafel. © Dirk Jan Gjeltema

Biljartsenioren zeggen ‘nee’ tegen nieuwe plek in sporthal de Rozet

De zestig biljartsenioren die het dienstencentrum Het Anker in Rozenburg uit moeten, hebben 'nee' gezegd tegen een plek in sporthal De Rozet.

In de hal, die op de nominatie staat te worden gesloopt, mogen ze twee kleedkamers gebruiken zodat ze hun drie tafels kwijt kunnen. Maar de mededeling dat die kleedruimtes niet worden aangesloten op centrale verwarming deed voor de biljarters de deur dicht, zegt Peter Kattestaart, een van de leden. ,,We moesten onze ruimte maar verwarmen met elektrische kachels. Dat zijn energieslurpers. Om onze biljarttafels van 4500 euro per stuk in leven te houden, zouden we die 24/7 moeten verwarmen.''

Eerder nam Kattestaart contact op met minister Hugo de Jonge, die ervoor pleit dat senioren niet vereenzamen. Dat dreigde voor de biljarters te gebeuren zonder vervangende speelplek.

De Jonge vroeg de gemeente Rotterdam een plek te vinden, maar die is er nog niet. Vanavond spreken de biljarters in bij de vergadering van de gebiedscommissie. Dan wordt gevraagd de leegkomende brandweerkazerne aan te wijzen, al wil Rotterdam die ruimte eigenlijk verkopen.