Volledig scherm
De aannemer zette gisteren toch weer de zaag in wilgen langs de Bernisse. © Teun Kweekel

Blunder waterschap: toch weer wilgen omgehakt

Door een blunder van het waterschap Hollandse Delta zijn gisteren en eergisteren toch weer knotwilgen omgehakt langs de Bernisse bij het dorpje Simonshaven.

Het waterschap beloofde maandag na alle commotie over de ongemelde kap van ruim 1.000 wilgen dat dit niet meer zou gebeuren. ,,Maar we dachten dat het werk klaar was en hebben daarom de aannemer niet ingeseind. Dit had nooit mogen gebeuren'', zegt woordvoerder Michiel Hartkamp van het waterschap. Heemraad Lies Struik, die zware kritiek kreeg op het omhakken van de bomen die er volgens bestuurder Ies Klok veertig jaar geleden bewust als oeverbescherming voor rivier de Bernisse zijn neergezet, zegt de fout te betreuren. De aannemer kreeg gisteren opdracht het werk meteen te staken.

De wethouders Martijn Hamerslag en Jan Willem Mijnans van de gemeente Nissewaard hebben dinsdag spoedoverleg met de heemraad. ,,Niet alleen over de niet met ons gecommuniceerde kap, maar ook over zijn belofte dat het hersteld zal worden. Wij willen weten wat er gaat gebeuren'', zegt Mijnans.

Klok is ontstemd en sluit niet uit dat de blunder binnen het waterschapsbestuur een staartje krijgt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!