Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Boete geëist voor bestuurder die vrouw in Ouddorp aanreed

Tegen een 65-jarige bestuurder van een Landrover, die in september 2018 op de Oosterweg in Ouddorp een Duitse toerist aanreed, is een boete van 1000 euro geëist en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar.

Hij had het verkeerslicht niet op rood zien springen omdat hij werd afgeleid door een hijskraan, vertelde de man uit Sint Philipsland in de rechtszaal. Hij reed daarop een vrouw op haar fiets aan die de zebra overstak. ,,Ik keek of er niks uit de kraan op mijn auto viel en was een honderdste van een seconde afgeleid, waarna ik op de vrouw botste'', zei de verdachte. 

Letsel

De aanklager verwijt de man onoplettend en onvoorzichtig rijgedrag met zwaar lichamelijk letsel als gevolg. De vrouw liep ribbreuken op. Ook kampte ze met een zware hersenschudding en psychisch letsel. ,,Ze is nog steeds angstig in het verkeer en bij het oversteken'', meldde haar letseladvocaat. De Zeeuw zei dat hij door oranje reed, maar volgens getuigen was het licht rood. 

Voor het verpesten van haar vakantie, de materiële schade en de lichamelijke en psychische aandoeningen eist de vrouw duizenden euro's schadevergoeding via de strafrechter.

Uitspraak over twee weken.