Volledig scherm
Twee broers en een neef zijn veroordeeld tot geldstraffen van 750 euro. © ANP XTRA

Boete voor vechtpartij tussen twee Roemeense families

Voor een knokpartij in Spijkenisse tussen twee Roemeense families zijn twee broers en een neef veroordeeld tot geldstraffen van 750 euro. In het weekend van 10 maart ging het mis in de woning waar de meeste betrokkenen samenwoonden. Ruzie over een uitgeleende auto was de aanleiding, maar het gebruik van alcohol speelde ook een stevige rol.

,,Ik had regelmatig ruzie met hem'', zei de 49-jarige hoofdverdachte op de zitting over zijn rivaal. Die zou hij tijdens de ruzie in de woning tegen de grond hebben gewerkt, daarbij geholpen door twee familieleden. ,,Toen heb ik ook mijn familie geroepen, die buiten stond'', aldus de 49-jarige. Vervolgens kreeg de rivaal flinke klappen van de te hulp geschoten broer en neef. Volgens de dagvaarding was het slachtoffer ook geschopt, maar dat vond de rechter niet bewezen.

De drie Roemenen toonden zich op de zitting berouwvol. Ze hadden al excuses aangeboden aan het slachtoffer. Die liep bloeduitstortingen in zijn gezicht op. De drie zeiden op de zitting dat ze zich schaamden dat ze in Nederland voor de rechter moesten verschijnen, omdat ze gekomen waren om te werken en geld te verdienen voor familie in hun geboorteland.

De aanklager eiste korte celstraffen, maar de rechter vond dat te ver gaan. ,,Een werkstraf is ook al niet praktisch. Jullie spreken geen Nederlands. Daarom kies ik voor een boete'', besloot de rechter.

Naast de 750 euro voor alle drie legde hij de hoofdverdachte een voorwaardelijke celstraf van twee weken op. De andere twee kregen een week voorwaardelijk. ,,Als stok achter de deur, ook omdat jullie niet zo veel moeten drinken'', besloot de rechter.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!