De Botlekbrug kampt voor de tweede keer vanavond met een technische storing
Volledig scherm
De Botlekbrug kampt voor de tweede keer vanavond met een technische storing © john de pater

Botlekbrug heeft vanavond jubileumstoring: 150 keer kapot!

De Botlekbrug heeft vanavond een nieuwe jubileumstoring bereikt. Kort na elkaar was hij voor de 149ste en 150ste keer kapot. Rijkswaterstaat zegt dat te betreuren.

Monteurs hadden ongeveer een uur nodig om de eerdere storing aan een grendel vanavond te verhelpen. Zowel voor wegverkeer als scheepvaart was de brug gestremd. Maar rond tienen ging het opnieuw fout met de grendel. Opnieuw zijn monteurs onderweg.

Work-out

De brug die op 12 juli 2015 in gebruik werd genomen, had vooral in het begin te kampen met kuren. Al op de openingsdag ging het in de avond mis. Bij de 50ste storing kreeg Rijkswaterstaat taart aangeboden, werden ballonnen aan de brug gehangen en werd een work-out gehouden waarbij de brug werd voorgedaan hoe hij omhoog en omlaag moet. 

De storingen bleven doorgaan, ondanks diverse peperdure vervangingen van onder meer omloopwielen. De laatste maanden gaat het beter, maar toch is de teller nu opgelopen naar 150 .

Teringbrug

Bij de 150ste zou onder andere zangeres Sandy Struijs het lied ‘De Teringbrug’ zingen en zouden de monteurs worden getrakteerd op taart. Vanwege de coronacrisis wordt dat uitgesteld tot een later, veiliger moment.

De  Botlekbrug, waarover straks ook treinen rijden, is in beheer bij Rijkswaterstaat. Het consortium A-Lanes bouwde hem als onderdeel van de verbreding van de A15 tussen het Vaanplein in Rotterdam en de Maasvlakte.