Volledig scherm
In een schuur waar hooi en stro lag opgeslagen aan de Klinkerlandseweg in Herkingen, woedde vanmiddag een grote brand. © FlakkeeNieuws

Brand verwoest twee schuren in Herkingen

UpdateIn een schuur waar hooi en stro lag opgeslagen aan de Klinkerlandseweg in Herkingen, woedde vanmiddag een grote brand. Het vuur sloeg al snel over naar een naastgelegen schuur. Beide gebouwen zijn volledig verwoest.

De gebouwen om de twee schuren heen, zijn behouden gebleven. In het dak van één van de loodsen, zit asbest. De kankerverwekkende stof heeft zich volgens de brandweer niet verder kunnen verspreiden dan het terrein waarop de schuur staat.  

Bij de brand zijn drie personen nagekeken door ambulancepersoneel. Eén van hen is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.

Na zo’n drie uur werd het sein ‘brandmeester’ gegeven. Dat er veel stro en hooi in de loods lag opgeslagen in de schuur, maakte het extra lastig om de brand te blussen. Bij de bestrijding van de brand werd ondersteuning verleend door voertuigen van de brandweer vanuit buurregio’s. Aan de Klinkerlandseweg is het volgens de brandweer lastig om snel voldoende bluswater te krijgen. Daarom was een speciaal watertransport vanuit Zuidland opgeroepen met extra water. 

Vrijstaand

Het gaat om een loods van zo’n dertig bij veertig vierkante meter bij een vrijstaande boerderij. In de omgeving staan verder geen gebouwen. Er was geen gevaar voor omwonenden. Wel werd bewoners in de omgeving geadviseerd de ramen en deuren dicht te houden in verband met rook. 

De rook die vrijkomt bij de brand, is in de wijde omgeving te zien. Om de rookoverlast in de omgeving in kaart te brengen, is een aparte verkenningsploeg ingezet.

Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van de brand.

Volledig scherm
De brandweer heeft het vuur onder controle. © Media TV

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.