Volledig scherm
Burgemeester Gregor Rensen van Brielle wil meer ambtenaren. © ADN Beeldredactie

Brielle en Westvoorne willen meer ambtenaren

Nu de ambtelijke samenwerking op Voorne van de baan is, willen Brielle en Westvoorne de eigen organisaties uitbreiden en versterken.

Burgemeester Gregor Rensen van Brielle kondigde het woensdagavond tijdens zijn nieuwjaarstoespraak al aan: Brielle moet wat hem betreft meer op eigen benen gaan staan. De ambtelijke organisatie moet de komende jaren dan ook worden uitgebreid.

Ook buurgemeente Westvoorne, die jaren bezig was om haar ambtenaren met die van Brielle en Hellevoetsluis in een nieuwe organisatie onder te brengen, kondigt aan meer ambtenaren aan te willen trekken. Dit betekent echter niet, aldus het college van Westvoorne, dat de samenwerking met Brielle en Hellevoetsluis helemaal stopt.

,,Voorne als geheel moet toekomstbestendig en een speler van betekenis zijn. Op dit moment onderzoekt onze raad en ook de raad in Brielle, hoe deze samenwerking vorm kan krijgen. Een moeilijke, maar belangrijke opgave die langere tijd in beslag zal nemen. Daarom investeren we ondertussen ook in onze eigen organisatie'', aldus het college.

Hellevoetsluis

Het college zegt ook te begrijpen dat burgemeester Rensen in zijn toespraak de gevoelens die in Brielle leven verwoordt. ,,Uiteraard weten we ook dat deze woorden aankomen in Hellevoetsluis. Maar voor ons als gemeente Westvoorne is belangrijk dat de drie raden hebben uitgesproken dat samenwerking op Voorne buiten kijf staat.

De drie gemeenten op Voorne werkten jarenlang aan de vorming van een nieuwe gezamenlijke ambtelijke organisatie. Die is onder meer nodig voor een betere dienstverlening.

De nieuwe organisatie zou op 1 januari dit jaar van start gaan. Eind vorig jaar trok de gemeenteraad van Hellevoetsluis onverwachts de stekker uit deze samenwerking. Dit tot verontwaardiging van de Brielse en Westvoornse politiek.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in.