Volledig scherm
Brielle-speler Marvin Godschalk balt zijn vuisten na de overwinning op ARC in de halve finale. © John de Pater

Brielle mist eerste kans op promotie naar hoofdklasse

Brielle heeft de eerste kans om te promoveren naar de hoofdklasse niet gegrepen. In de finale van de nacompetitie tegen Flevo Boys werd met 1-4 verloren. Brielle krijgt nog wel een tweede mogelijkheid op promotie. De ploeg strijdt in een poule met twee andere clubs om een laatste ticket richting de hoofdklasse.

Gesteund door een paar honderd fans begon Brielle sterk. Jeffrey Duijnstee, Brielles topscorer aller tijden, schoot na een klein half uur de 1-0 binnen uit een strafschop. Die verdiende voorsprong werd vlak voor rust echter om zeep geholpen. Lars Rudmer Klijnstra kopte namens Flevo Boys de 1-1 raak uit een vrije trap.

In het eerste kwartier na rust liep Flevo Boys definitief weg. Een benutte strafschop door Aron Strengholt en een rebound van Madih Doufikar hielpen de bezoekers aan een 1-3 voorsprong. In de slotfase kreeg Brielle nog een strafschop tegen (1-4) en moest Brielle-verdediger Colin Schoors met rood van het veld, omdat hij een doorgebroken speler neerhaalde.

Herkansing

Brielle krijgt nog wel een tweede kans om promotie af te dwingen. Het gaat in een poule met de twee andere verliezers van de nacompetitiefinales strijden om een laatste hoofdklasseplaats.

Brielle speelt op 19 juni de eerste wedstrijd. Wint Brielle, dan volgt het tweede duel op 26 juni. Verliest Brielle de eerste wedstrijd, dan speelt het op 23 juni het tweede duel. De tegenstanders in de poule zijn nog niet bekend, omdat in de andere nacompetities pas op 16 juni de laatste wedstrijd wordt gespeeld.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.