Volledig scherm
Brielle archieffoto. © gratis

‘Brielle moet haast maken met concreet verkeersplan voor binnenstad’

De oppositiepartijen CDA en D66 willen concrete verkeersplannen voor de Brielse binnenstad. Ze vinden dat het dagelijks bestuur daarmee haast moet maken. Zeker nu het jubileumjaar 2022 nadert.

Quote

Eigenlijk zag ik helemaal niets

CDA-raadslid Bas van der Linden had hooggespannen verwachtingen van het vernieuwde Verkeers- en Vervoersplan. Hij had verwacht dat hij eindelijk zou horen wat er precies in de binnenstad zou gaan gebeuren. De presentatie die de gemeenteraad voorgeschoteld kreeg stelde hem teleur. ,,Eigenlijk zag ik helemaal niets", constateert hij. ,,Wanneer krijgen we een concreet plan voor de binnenstad?" , moppert hij.

Ook D66-raadslid Ingrid Dudink vindt het gepresenteerde plan vaag. Ze maakt zich zorgen. ,,Begin 2022 hebben we een jubileum te vieren", benadrukt Dudink. Brielle viert dan uitgebreid 450 jaar bevrijding van het Spaanse juk ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog.

Ingrijpend

De meest ingrijpende verandering voor de binnenstad wordt volgens hem het eenrichtingverkeer. Zo moeten de Kaaistraat, het Scharloo en de Rode Brug eenrichtingverkeer gaan worden.

De Brielse gemeenteraad ontvangt binnenkort nog een boekje met de beschrijving van de verkeersplannen voor Brielle, Vierpolders en Zwartewaal. De plannen komen later allemaal weer terug naar de gemeenteraad voor een definitieve beslissing.