Burgemeester Rensen: ,,Het lijkt er bijna op dat de raad ons onder curatele stelt.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Rensen: ,,Het lijkt er bijna op dat de raad ons onder curatele stelt.’’ © Peter de Jong Fotografie

Briels college krijgt gele kaart na blunder; burgemeester reageert getergd

De Brielse burgemeester en wethouders hebben een gele kaart van de gemeenteraad gekregen na een blunder rond het verdwenen geld voor een nooit aangelegde weg. Burgemeester Gregor Rensen reageerde getergd: hij staat niet toe dat het college onder curatele van de raad komt te staan.

 1. Apengeluiden bij duel Zwarte Pijl, Marengo doet ‘Suárezje’: lees hier alles over het amateurvoetbal
  PREMIUM
  VOETBAL TOTAAL

  Spijkenis­se wint ‘derby', Vierpol­ders eilands derbyko­ning: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  De wedstrijd van Zwarte Pijl tegen Oliveo haalde zaterdag het einde niet, nadat het zowel binnen als buiten de lijnen onrustig was. Bij Deltasport kreeg Moreno Marengo na één minuut al een rode kaart, die deed denken aan Luis Suárez. Verder toont Vierpolders zich in derby’s onverslaanbaar en kon HVC’10-speler Kay van de Bosch voortijdig inrukken door het werkwoord ‘kankeren’ te gebruiken. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”