Volledig scherm
Dweilen in de Brielsche Aap na ernstige wateroverlast gisteravond © De Brielsche Aap

Brielsche Aap moet deuren tijdelijk sluiten na extreme wateroverlast

Een stortbui pal boven Brielle zorgde gisteravond en -nacht voor een hachelijke situatie bij eetgelegenheid De Brielsche Aap. De goten van het gebouw middenin het groene Waterravelijn konden de hevige regenval niet aan.

Het was heel even zwart boven Brielle, en zeker boven het ravelijn 😫 tijdens de extreem zware regen stroomde het als een waterval door het hele pand naar binnen.... dankzij onze lieve gasten en het altijd hard werkende personeel is er zo veel mogelijk gered... maar we zijn nu even heel erg verdrietig en moe 😫.... we doen er alles aan om morgen weer open te zijn, wordt vervolgd 💦💦🌪😢

Geplaatst door de Brielsche aap op Dinsdag 13 augustus 2019

Eigenaresse Edith Schoo wist niet wat ze meemaakte. ,,Het water liep als een soort riviertje van het eiland af. Zoveel water was het.” De oorzaak van de waterschade waren de goten. ,,We hebben gelijk gekeken of er takjes of andere obstakels in de goot lagen, maar dat was het niet.”

Op het moment van de stortbui waren een aantal gasten nog aan het eten in het pand. Zij hielpen direct met dweilen en veiligstellen van het interieur. ,,We hebben best mooie nieuwe meubels en andere spullen. Die hebben we meteen op kratjes gezet. Het is vervelend, maar het belangrijkste is dat we allemaal gezond zijn. Hier komen we wel weer overheen”, aldus Schoo.

Voorlopig gesloten

Het restaurant is voorlopig dicht. Eind van de middag wordt bepaald wanneer het pand weer open kan. ,,We hebben deze week toch wel een hoop reserveringen staan. Die gasten wil je niet teleurstellen. Als het droog is en mooi weer kan je makkelijk buiten op het terras zitten, maar volgens mij wordt het alleen maar slechter weer.”

Als gevolg van de waterschade wordt de constructie van het gebouw aangepast. De huidige constructie van goten wordt vervangen door een nieuw systeem, waarmee een nieuw waterballet in de toekomst moet worden uitgesloten.

Volledig scherm
Eigenaresse Edith Schoo van restaurant De Brielsche Aap in Brielle © john de pater

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.