Volledig scherm
Evides op de Beerenplaat. © Peter de Jong Fotografie

Bungalowtjes op Evides-terrein snel tegen vlakte

De negen bungalowtjes die staan op het terrein van drinkwaterbedrijf Evides op de Beerenplaat achter Hekelingen gaan over drie weken tegen de vlakte. Dat heeft een woordvoerder van Evides vrijdag gezegd.

De bungalows zijn voormalige dienstwoningen van personeel van Evides. Die werden tot drie jaar geleden gebruikt. ,,Maar tegenwoordig woont ons personeel elders'', aldus de woordvoerder.

Het drinkwaterbedrijf wil ervan af omdat ze volgens de zegsman te dicht op de drinkwaterlocatie staan. Vanwege de strengere veiligheidseisen worden ze afgebroken. ,,We willen niet dat vreemden op ons terrein komen'', zegt de woordvoerder. Aangezien deze huizen bijna tegen de drinkwaterbassins aanstaan, zou dat wel zo zijn.

De huizen zouden volgens een gemeentewoordvoerder niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen. Vermoedelijk uit angst dat ze in brand worden gestoken, worden gekraakt of worden vernield, zijn er hoge hekken omheen gezet.

Wonen

Er hebben zich bij de gemeente Nissewaard diverse mensen gemeld die er graag zouden willen wonen, laat een voorlichter desgevraagd weten. Zeker nu de woningnood zo hoog is en er behoefte is aan gelijkvloerse woningen, zien mensen dit als een ideale woonplek.

De locatie, relatief ver van de bewoonde wereld, is ook schilderachtig: de huizen bieden uitzicht op de uitgestrekte Wolvenpolder en de net geplante bomen in dit gebied. Ook staan ze dichtbij rivier de Oude Maas waarop veel scheepvaart te zien is.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.