Volledig scherm
Burgemeester Mirjam Salet wil het tijdelijke hotel voor buitenlandse migranten laten ontruimen. © Google Streetview

Burgemeester dreigt migrantenhotel Spijkenisse te ontruimen

Burgemeester Mirjam Salet dreigt het tijdelijke hotel voor buitenlandse arbeiders in Spijkenisse te laten ontruimen. Ze zal daar vandaag of morgen toe besluiten als vandaag bij een controle blijkt dat de verhuurder door blijft gaan met het opvangen van gasten.

Dat heeft de burgemeester van Nissewaard afgelopen weekend vertrouwelijk laten weten in een memo aan de raadsleden. Ook de verhuurder is van de eis op de hoogte gebracht.

Salet en haar wethouders wilden dat de exploitant op 1 februari de verhuur al zou staken. Maar ook daarna zaten er nog gewoon arbeidsmigranten in het tot hotel omgebouwd voormalig kantoorpand aan de Boyleweg.

De gemeente Nissewaard stemde er in 2016, onder druk van het rijk, mee in dat dit een opvangcentrum voor asielzoekers zou worden, maar door een opgedroogde vluchtelingenstroom kwamen de asielzoekers er nooit te wonen.

Daarop bood de verhuurder het pand eind vorig jaar bij uitzendbureaus aan als onderdak voor buitenlandse werknemers. De verhuurder zegt daar toestemming voor te hebben gekregen, maar burgemeester en wethouders ontkennen dat. Ze verbieden het nu zelfs, ook omdat het gebouw niet aan de brandveiligheidseisen voldoet. Vandaag trekt burgemeester Salet de vergunning in als er nog mensen in het hotel blijken te overnachten.

Kort geding

Vrijdag probeerde de exploitant het stoppen van zijn activiteiten via een kort geding tegen te houden. De uitspraak van de rechter volgt vermoedelijk vandaag. Salet schrijft de raadsleden de vergunning pas na de rechtszaak in te trekken om te voorkomen dat de rechter haar verwijt 'onzorgvuldig' te hebben gehandeld.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!