Volledig scherm
Action en Big Bazar verhuizen naar De Kopspijker. © john de pater

Buurtbewoners vrezen toch voor hoogbouw op het Kolkplein

Bewoners van de Dr. J.M. den Uijllaan in Spijkenisse vrezen dat door hoogbouw op het Kolkplein hun uitzicht minder wordt. De winkels op het plein, zoals de Action en Big Bazar, verhuizen naar winkelcentrum De Kopspijker, zodat er ruimte komt voor woningbouw. De gemeenteraad van Nissewaard liet deze week blijken daar enthousiast over te zijn: de vele lege winkelpanden in De Kospijker worden weer opgevuld en er komen huizen bij.

Maar de omwonenden vrezen dat de appartementen op het Kolkplein en op een stuk grond er tegenover hoger worden dan hun complex. ,,Wordt het zeven of acht hoog, dan vermindert m'n uitzicht van 180 naar 90 graden'', zegt Sjoerd Boshoven, een van de bewoners die zich zorgen maken.

Volgens Jos Verhoeven van ONS hoeven bewoners niet bang te zijn voor 'wolkenkrabbers'. Er mag vanwege de aanwezigheid van de molen niet te hoog worden gebouwd, maar hoeveel lagen er komen, kan wethouder Jan Willem Mijnans (ONS) nog niet zeggen. Dat moet nog worden bepaald. Hij beloofde dat bewoners volop gelegenheid krijgen hun zegje te doen.