Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Celstraf voor student die klasgenoot uit Spijkenisse ernstig bedreigde

Een 24-jarige studente uit Spijkenisse is ernstig bedreigd door een klasgenoot van het Zadkine College. Via haar Facebookaccount meldde de 28-jarige Rotterdammer november vorig jaar haar kapot te maken en dat te filmen. 

De politierechter veroordeelde J.M. maandag tot een celstraf van 17 dagen, waarvan 14 voorwaardelijk. Drie dagen zat hij al in voorarrest. ,,Er staat 2000 euro op je hoofd '', mailde de Rotterdammer haar. En: ,,Vandaag kom ik naar school en als je me aankijkt dan sla ik je en maak je kapot waar iedereen bij is.'' 

Volgens de officier van justitie raakte het slachtoffer overstuur en ging het een tijd niet goed met haar. ,,Toen vreemde auto's bij de school verschenen, vond de opleidingsmanager dat zo bedreigend dat hij de politie inschakelde'', aldus de aanklager. Maar een relatie met de bedreiging is niet aangetoond. 

‘One-night-stand’

De ruzie zou zijn ontstaan na een 'one-night-stand' van de twee. ,,Zij mailde mij bedreigingen. Het is een reactie daarop. Maar als man krijg je de schuld'', stelde de eerder voor bedreiging veroordeelde M., die van school is gestuurd. Een contact- en locatieverbod vindt noch de rechter noch justitie nodig. De twee hadden geen contact meer na de bedreigingen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.