Volledig scherm
Burgemeester Gregor Rensen. © John de Pater

Coalitie heeft kritiek op bemoeizucht Brielse burgemeester

De coalitie in Brielle heeft uitgehaald naar burgemeester Gregor Rensen van Brielle. IBGB, VVD en PvdA vinden dat hij niet inhoudelijk had moeten reageren op het coalitieakkoord.

VVD-raadslid Frans-Joost Heijboer gaf in de raadsvergadering namens de coalitiepartijen aan verbaasd te zijn over de brief van de burgemeester. Daarin reageert hij inhoudelijk op het coalitieakkoord Samen bouwen aan een duurzaam Brielle. ,,Wij zijn verantwoordelijk voor de inhoud'', benadrukte Heijboer in de richting van de burgemeester.

De partijen hebben hem tijdens de onderhandelingen geïnformeerd. ,,Een burgemeester hoort boven de partijen te staan en zich niet te bemoeien met de politieke inhoud.''

Verantwoordelijk

Rensen wijst erop dat hij wettelijk gewoon de mogelijkheid heeft om na het verschijnen van het akkoord inhoudelijk hierop te reageren. Hij benadrukt dat hij als burgemeester een grote verantwoordelijkheid heeft. Het college is bovendien volgens hem als geheel verantwoordelijk voor besluiten.

Rensen heeft er ook bewust voor gekozen zijn reactie naar de voltallige gemeenteraad te sturen, zei hij. ,,Ik zou er als ik in de oppositie zat ook kennis van willen nemen.''

De burgemeester mist in het akkoord punten als de windmolens, het lege Arsenaal en de Put van Heenvliet. Ook vindt Rensen het onderdeel financiën in het programma aan de magere kant. Tevens stelt hij dat de portefeuille ict voor hem als burgemeester politiek gevoelig kan liggen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!